El Vendrell admet que l'abocament de deixalles al carrer està «descontrolat» i promet més recursos

També s'ha duplicat el personal per treure herbes
L'avinguda del Parlament, a Sant Salvador, és un dels punts negres. | BP Diari
 

L'Ajuntament del Vendrell ha admès que l'abocament de deixalles al municipi està «descontrolat» i ha demanat «perdó» als veïns, tal com ho ha expressat la regidora de Platges i Cohesió Territorial, Bàrbara Peris. «Després del confinament la situació de les brosses al carrer ha esdevingut un gran problema», ha afegit Peris, una situació que s'ha donat en molts altres municipis de la costa tarragonina.

Augment de les freqüències de recollida

«Fent un símil amb el coronavirus, la corba dels residus està disparada al Vendrell, amb un augment del 40% dels trastos i d'un 70% de les restes de poda», ha sintetitzat la regidora de Medi Ambient, Núria Rovira. Per contrarestar aquesta situació, des del consistori destinaran 20.000 euros a augmentar la freqüència de recollida de voluminosos, mentre que s'obrirà una nova línia de telèfon directe i un nou correu electrònic per a sol·licitar la recollida.

Paral·lelament, augmentaran els controls de la policia local als punts negres del municipi, com els que hi ha a l'avinguda del Parlament de Catalunya. En aquesta via, aquest matí s'acumulaven mobles, sofàs, televisors i runa d'obra menor al costat de diverses illes de contenidors. L'operació matalàs mira de caçar 'in fraganti' els infractors en el moment de fer l'abocament.

Desbrossament d'herbes

Un altre dels problemes del municipi és el de la proliferació d'herbes al carrer. Bàrbara Peris explica que l'aturada de l'activitat a causa del coronavirus «va impedir fer la neteja de les herbes segons el calendari previst». Per solucionar això, aquest juliol s'ha duplicat el nombre de persones que treballen en el desbrossament, passant de les deu que hi havia a les vint actuals. Prohibit el glifosat, aquesta tasca se segueix fent manualment.

Ens alguns punts, els residus s'acumulen de forma constant. | BP Diari

"La Generalitat deu més de 400.000 euros a Calafell per les escoles bressol" "Vendrell: En marxa el pla de reactivació econòmica per pal·liar els efectes de la Covid"