EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

El Vendrell aprova les ordenances fiscals pel 2020 amb el vot en contra de tota l'oposició

L'increment d'un 10% de la taxa de recollida de brossa allunya govern i oposició
El ple del Vendrell ha aprovat les ordenances fiscals pel 2020. | Ajuntament del Vendrell

L'Ajuntament del Vendrell va aprovar aquest dilluns 21 d'octubre les ordenances fiscals per l'any 2020. El govern municipal va tirar endavant la seva proposta al ple però ho va fer sense el suport de cap partit de l'oposició. Tots es van mostrar contraris a l'increment d'un 10% de la taxa de recollida de brossa, al mateix temps que van retreure a l'equip de govern no haver fet cap pas per negociar les taxes i les ordenances abans de portar-les al ple.

 

Així, els vots de PSC, Cs i l'AVP han estat suficients per aprovar la proposta del govern, que suposa la congelació de totes les taxes tret de dues, la de la brossa i la de l'IBI per grans tenidors. El regidor d'Hisenda, Baltasar Santos, va reiterar que l'augment de la taxa de la brossa era necessari per cobrir l'increment del cost que ha tingut aquest servei des del 2014. Tot i això, Santos va assegurar que la pressió fiscal sobre els ciutadans baixaria el 2020 pel fet de congelar la resta de taxes.

 

L'oposició, en contra de l'increment de la taxa de la brossa

No ho va veure igual l'oposició. Partits com Junts pel Vendrell o Primàries van considerar que l'increment del 10% de la taxa no estava prou justificat, alhora que retreien que no fos progressiu segons el nivell de renda de les famílies. El mateix argument es va donar des de Podem, amb l'afegit que Òscar Blasco va comparar l'augment de recaptació que suposaria aquesta taxa amb el cost que tindrien els tres càrrecs de confiança d'aquest mandat.

 

Lluís Navarrete, d'ERC-Som Poble, també va aprofundir en aquest argument, al mateix temps que afirmava que el cost mitjà de l'increment de totes les taxes per una família el 2020 seria d'un 2%. Santos va rebutjar aquest càlcul. Tot i que l'oposició sí que es va mostrar a favor de la mesura d'incrementar l'IBI fins a un 50% pels grans tenidors que tinguin pisos desocupats, partits com Junts o ERC-Som Poble van lamentar que no s'haguessin plantejat bonificacions pels que cedissin pisos per a lloguer social.

 

Votar les ordenances de forma separada

L'oposició també va reiterar el seu rebuig al fet que totes les ordenances fiscals es votessin alhora, una cosa que els impedia donar suport a la mesura de pujar l'IBI als grans tenidors. Un cop aprovat aquest punt, es va debatre una moció d'ERC-Som Poble on es demanava la modificació de diverses d'aquestes ordenances. La proposta va ser tombada pel govern. 

Més notícies de la categoria Baix Penedès