Un tren de Rodalies Renfe.

El Vendrell i l'Arboç recuperen la connexió directa de tren amb Barcelona

Finalitzen les obres del tercer fil al túnel de Martorell, que s'han endarrerit un mes

Quatre mesos després, el Vendrell i l'Arboç han recuperat la connexió directa de tren amb Barcelona. Des de finals de juliol la circulació de combois per la línia R4 de Rodalies estava interrompuda entre les estacions de Sant Sadurní d'Anoia i Martorell, per les obres d'adequació al tercer fil que s'estaven fent al túnel de Martorell. Entre aquestes dues poblacions, la circulació s'havia de fer per carretera amb un bus, cosa que allargava el temps del viatge.

Tot i que en un principi s'havia marcat la data del 15 de novembre per recuperar el servei de trens a la línia, les obres s'han acabat retardant un mes per causes «alienes i imprevistes», segons Adif. Davant aquesta situació, molt ciutadans de l'interior del Baix Penedès optaven per anar fins a Sant Vicenç de Calders per desplaçar-se a través de la línia de la costa, l'R2.

Recuperada la connexió directa amb Barcelona

Finalment, aquest diumenge 13 de desembre s'ha restablert el servei, i les estacions del Vendrell i l'Arboç ja tornen a tenir connexió directa amb l'àrea metropolitana de Barcelona i la capital catalana. Les obres han servit per adaptar el gàlib als estàndards europeus, com a pas necessari per tirar endavant el Corredor Mediterrani. Aquest projecte suposarà un increment del transport de mercaderies per aquesta línia, raó per la qual Adif ja ha confirmat que es posarà un tancament per minimitzar el soroll en ciutats com el Vendrell