El Vendrell arranjarà el camí del Romaní per resoldre les inundacions

És una de les reivindicacions dels veïns de la zona des de fa temps
El camí del Romaní, a Sant Salvador. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat l'inici de les obres de millora del camí del Romaní, a la zona de Sant Salvador, previst pel pròxim dilluns 27 de maig. Aquesta era una reclamació dels veïns de la zona, ja que és un lloc de pas molt utilitzat en temporada alta, i que presenta diverses deficiències. Per això, en una primera fase s'ampliarà el carril de vianants, que passarà a tenir una amplada d'un metre i mig. 

 

Nou asfaltat i actuació contra les inundacions

La setmana següent, a partir del 3 de juny, s'actuarà a la zona per on circulen els vehicles, amb un nou asfaltat de cinc mestres d'ample, que permetrà que els cotxes passin en doble sentit de circulació. Un altre dels objectius de l'actuació és resoldre els problemes d'acumulació d'aigua que hi ha a la intersecció d'aquest camí amb la carretera que connecta Sant Salvador i la platja de Calafell. Una acumulació que es produeix quan hi ha episodis de pluja.

 

Per resoldre aquesta situació, es farà una correcció dels nivells i del pendent del carrer, perquè així desaigüi més ràpidament cap al canal que desemboca a la platja. El consistori preveu que el termini d'execució d'aquestes obres, que tenen un pressupost de 47.413 euros, sigui de quinze dies. Les realitzarà l'empresa Red de Obras y Asfaltados SL. Des de l'Ajuntament han demanat que s'estigui atent a les senyalitzacions mentre durin els treballs.

 

El trànsit per la carretera que va a Calafell

La millora del camí del Romaní és una reclamació de molts veïns de la zona. Diversos partits han fet referència durant aquesta campanya a la necessitat de fer obres d'arranjament en aquest espai, especialment a la carretera per on passen els vehicles que van cap a Calafell. Partits com el PP aposten per fer un pont per sobre la Riera, mentre que altres com ERC / Som Poble proposen desviar el trànsit cap a l'interior, al costat de la via del tren. El pont per a vianants es va obrir a principis del passat mes de març.

 

També et pot interessar:

"El Baix Penedès vol fer paquets turístics conjuntament amb el Circ Raluy" "Netejar i enderrocar les restes de l'antiga planta de Cosbapsa costarà 670.000 euros"