La xarxa de fibra òptica de la Generalitat arribarà a la costa del Baix Penedès

L'estesa es farà a través de la C-32 Sud durant aquest any i el 2020
Joan Puigneró i Neus Lloveras, presentant el desplegament de la xarxa pública de fibra òptica. | Generalitat de Catalunya

 

La Generalitat de Catalunya ha anunciat el desplegament imminent de la seva xarxa de fibra òptica a les comarques del Baix Penedès, el Garraf  i el Baix Llobregat. El projecte ha estat presentat aquest passat divendres 1 de març pel conseller de Polítiques Digitals, Joan Puigneró, a Vilanova i la Geltrú, acompanyat per l'alcaldessa d'aquest municipi, Neus Lloveras. La Xarxa Oberta de Catalunya s'estendrà, així, des de Castelldefels i fins al Vendrell, al llarg de la C-32 Sud. 

D'aquesta manera, les comarques del Baix Llobregat, el Garraf i el Baix Penedès quedaran connectades amb la fibra òptica pública, en una xarxa que passarà pels municipis de Castelldefels, Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell i el Vendrell. L'estesa de cable serà de 55,1 quilòmetres, amb una inversió de més d'un milió d'euros que es farà entre el 2019 i el 2020.

El Baix Penedès, el 2020

La fase del Baix Penedès es farà durant el 2020, amb la connexió dels municipis de Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell i el Vendrell amb 28,4 quilòmetres de cable. La primera fase és la que es farà aquest 2019 al Baix Llobregat i fins a arribar a Vilanova. Puigneró ha volgut destacar que «avui en dia tenir connectivitat no només et permet comunicar-te, sinó que et permet tenir capacitats de desenvolupar-te laboralment i que els teus ciutadans disposin de més qualitat de vida».

Per això, el conseller ha remarcat que un dels objectius del Govern és connectar totes les capitals de comarca. Actualment ja se n'han connectat 29 de les 42 capitals, amb una xarxa de 4.500 quilòmetres, i s'espera que l'any 2023 la banda ampla pública hagi arribat a tots els municipis del país. Aquest és un projecte que la Generalitat impulsa amb la col·laboració de les institucions del món local, segons recull el Pacte Nacional per la Societat Digital, per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial.

També et pot interessar:

La fibra òptica arribarà als barris de la Bisbal del Penedès aquesta primavera.

Comença el desplegament de la fibra òptica a Albinyana.

"El nou fitxatge de Manuel Valls haurà de votar al Vendrell a les municipals" "La Bisbal del Penedès estrena un nou local social al barri de la Miralba"