Imatge del centre del Vendrell.

El Vendrell disposarà de nous pisos de lloguer social cedits per la Sareb

El primer paquet serà d'entre vint i 40 habitatges

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha anunciat aquest divendres 19 de febrer que dins el pressupost per aquest any 2021 —que va ser presentat el passat dimecres— s'inclou la creació del primer Parc d'Habitatge Públic del Vendrell. Seran diversos habitatges que es destinaran a lloguer social i que el consistori ha aconseguit gràcies a un acord amb la Sareb.

El consistori feia temps que negociava amb el conegut com a «banc dolent» per posar al mercat molts dels pisos buits que són propietat d'aquesta entitat bancària. Segons Martínez, el conveni ja està a punt perquè se signi al més aviat possible i el primer paquet de pisos que cedirà la Sareb se situa «entre els vint i els 40 habitatges». 

Lloguer social

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

«L'accés a l'habitatge de lloguer segueix sent un problema al Vendrell, i esperem que la creació d'aquest Parc d'Habitatge Públic ajudi a millorar la situació», ha remarcat l'alcalde. L'acord estipula que la mateixa Sareb es farà càrrec de la rehabilitació dels pisos i l'Ajuntament s'encarregarà després d'adjudicar-los «a les famílies que es considerin des dels Serveis Socials».

Això comportarà la creació d'un nou departament que gestioni tots els tràmits relacionats, entre ells la redacció del reglament d'adjudicacions, les diferents altes dels serveis dels habitatges o el seguiment de les famílies seleccionades. Martínez ha recordat que al Vendrell hi ha més de mil pisos buits que són propietat de bancs, amb el qual aquest és un primer pas que ha d'anar creixent els pròxims anys.

Gran demanda de pisos de lloguer social

El Vendrell té una gran demanda de pisos de lloguer social, mentre que l'oferta és escassa. Abans de la pandèmia, la borsa d'habitatge del Vendrell tenia més de 450 famílies en espera per accedir a un pis de lloguer social. El consistori, en aquells moments, només en tenia una seixantena de disponibles. Kenneh Martínez ha volgut destacar que l'increment del 50% de l'IBI per als propietaris de pisos buits, aprovat des del 2019, ha contribuït a aconseguir aquesta cessió de pisos.

Un altre objectiu d'aquest acord, segons l'alcalde, és poder regularitzar algunes de les ocupacions d'habitatges que hi ha al municipi. Dins d'aquest primer paquet de pisos cedits n'hi ha alguns que estan ocupats, i que des del consistori volen reconvertir en lloguers socials.