Dutxes a les platges del Vendrell.

El Vendrell elimina les dutxes de les platges i només mantindrà els rentapeus

Des del consistori apunten que és una mesura per millorar la «sostenibilitat»

L'Ajuntament del Vendrell ha decidit eliminar les dutxes que hi ha a les tres platges del municipi, Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs, adduint motius de «sostenibilitat». D'aquesta manera, les dutxes no tornaran a funcionar aquest estiu, després que l'any passat ja estiguessin tancades com a mesura de precaució pel coronavirus.

Sí que es mantindran, però, els rentapeus que hi ha en els 45 punts d'aigua del litoral vendrellenc. La regidora de Platges, Bàrbara Peris, explica que aquesta és una mesura que ja han pres altres platges del territori i que té l'objectiu d'avançar cap a una «sostenibilitat» més gran del litoral.

Reduir el consum d'aigua

«A tot arreu es diu que cal reduir el consum d'aigua i a les platges no ha de ser diferent, creiem que garantint la neteja dels peus ja és suficient per treure's la sorra abans de marxar», ha afegit Peris. La mesura ha comportat les queixes del grup municipal de Primàries, que ha presentat una moció per al pròxim ple demanant que es reconsideri aquesta decisió, així com la de no demanar la bandera blava per a les tres platges.

En resposta a aquesta petició, Peris ha asseverat que la normativa de les banderes blaves «especifica que no hi ha d'haver dutxes a les platges, amb la qual cosa es contradiu» amb el que demana Primàries. Respecte a la renúncia a les banderes, la regidora s'ha reafirmat en la seva decisió, assegurant que s'ha pres perquè es té «clar el que es vol fer a les platges», i que és una línia que no va en consonància amb el que es demana per tenir les banderes blaves.