Tres nuclis del Vendrell ja fan la recollida de residus porta a porta.

El Vendrell estrena la recollida de residus porta a porta a tres nuclis

Sant Vicenç, Torreblanca i el Nou Vendrell ja funcionen amb el nou sistema

Sant Vicenç de Calders, Torreblanca i el Nou Vendrell són els primers tres nuclis que han estrenat la recollida de residus porta a porta al Vendrell aquest diumenge 15 de novembre. El canvi en el sistema va ser anunciat a principis d'octubre per l'Ajuntament del Vendrell, després de constatar que el model de contenidors està ja «esgotat» i cal un cop de timó important per millorar les xifres de reciclatge al municipi, que segueixen sent molt baixes.

El canvi, que des del consistori van assegurar que era «irreversible», està pensat perquè es faci de manera «gradual», per generar el mínim de tensions amb els ciutadans i poder-los acompanyar en el procés. Per això, es van escollir tres nuclis petits per fer el primer pas i durant les últimes setmanes s'ha estat informant els veïns i les associacions sobre el funcionament del sistema.

 

Primera nit amb un resultat «exemplar»

Durant la primera nit d'implantació del nou sistema, la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament, Núria Rovira, ha celebrat «la implicació de tota la ciutadana» i ha afirmat que el resultat «ha estat exemplar: contenidors molt ben posats, fraccions molt ben recollides i separades, interès i dubtes de la ciutadania». Els veïns han tret les fraccions que pertocava abans de les 22.00 hores, amb els cubells facilitats pel mateix consistori.

Aquest sistema fixa uns dies concrets per treure al carrer cada fracció (orgànica, paper i cartó, rebuig, envasos), quedant-ne fora la fracció del vidre, que és l'única que es manté amb el model de contenidors perquè es considera que té un funcionament òptim. Durant el 2021 l'Ajuntament vol impulsar el canvi a tots els nuclis del municipi —un total de disset— sempre tenint en compte les característiques de cada zona per fer els ajustaments que siguin necessaris.

Cubells per fer la recollida porta a porta al Vendrell.
L'Ajuntament ha facilitat als veïns els cubells. | Ajuntament del Vendrell


Comentaris