El Vendrell farà un estudi per determinar el model de gestió de la neteja viària

L'estudi el farà una empresa externa no vinculada a la concessionària, segons el govern
Una màquina de neteja dual, fent una demostració al Vendrell. | BP Diari

 

Un estudi extern determinarà si el servei de la neteja viària i de platges del Vendrell es presta de forma directa o mitjançant una licitació a una empresa privada. Així es va reiterar al ple de l'Ajuntament del Vendrell d'aquest dilluns 23 de setembre, amb una moció del grup municipal d'ERC i Som Poble que va ser aprovada per unanimitat. El Vendrell es troba en ple procés de renovació del contracte, que fa anys que es va extingir i es manté de forma prorrogada.

 

La regidora d'ERC-SP Eva Mata va explicar que és necessari fer aquest estudi previ, apuntant que el seu partit té sospites «que el govern es vol decantar cap al model de l'empresa privada». De totes maneres, Mata va reconèixer que l'elaboració d'aquest estudi ja és «un pas legal que es demana al mateix procés de contractació». De fet, l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ja havia avançat a principis d'estiu que dins el tràmit de renovació del contracte es faria aquest estudi sobre el model.

 

L'estudi de l'any 2016

En la seva exposició, Eva Mata també va fer menció a un estudi fet el 2016, quan ERC s'encarregava de les regidories de neteja viària i recollida de residus, en el qual s'apuntava a «una millora del servei mitjançant el model de gestió directa sense incrementar l'import econòmic». Per Mata, aquest estudi podria ser un bon «punt de partida» pel que s'ha de fer ara. Els altres partits de l'oposició es van mostrar a favor de fer l'estudi, amb Podem i Primàries deixant clar que són partidaris d'una gestió municipal, i Junts evitant posicionar-se en cap sentit.

 

Des del govern local, el regidor de Neteja de Carrers, Alfons Herrera, també va expressar el vot favorable a la moció, i va afegir que l'estudi, ja previst en el procés de contractació, el faria «una empresa externa especialitzada, que no tindrà cap vinculació amb l'actual empresa concessionària» del servei. La moció es va aprovar amb una esmena de Primàries perquè hi hagi una comissió de seguiment formada per representants dels partits i ciutadans del Vendrell.  

"El Vendrell rebutja una moció per exigir «l'alliberament dels presos polítics catalans»" "❗A JUDICI: Els narcotraficants enxampats amb 7 quilos d'heroïna a l'Arboç"