El Vendrell presenta una Festa Major de Santa Anna amb moltes novetats

La celebració incorpora activitats inclusives per a persones amb discapacitats físiques i psíquiques
La presentació de la Festa Major del Vendrell 2019. | BP Diari

 

Encara queden tres setmanes, però els Administradors de Santa Anna, el regidor de Festes de l'Ajuntament del Vendrell, Cristian Soriano, i l'alcalde, Kenneth Martínez, han presentat ja aquest divendres 5 de juliol la festa per excel·lència de la capital del Baix Penedès. La Festa Major de Santa Anna 2019, que se celebra del 25 al 28 de juliol, arriba carregada de novetats, amb l'objectiu de fer-la el màxim «d'oberta, participativa i tolerant», com han remarcat els seus organitzadors.

 

De les novetats que hi haurà destaca especialment el fet que s'incorporen  activitats amb un caràcter inclusiu per a persones amb discapacitats físiques i psíquiques. Els administradors encara no han detallat quines seran aquestes activitats, però sí que han avançat que n'hi haurà una d'esportiva i una altra relacionada amb els castells. Una altra novetat, que ja es va anunciar fa uns dies, és que hi haurà un correfoc infantil i una cercavila infantil, i que el castell de focs del dia 25 es convertirà en un piromusical.

 

Orquestres de ball al Tancat

Els aspectes nous més destacats en l'àmbit musical fan referència a les orquestres de ball, ja que estaran repartides entre la Rambla del centre i la Rambla de Josep Cañas, al Tancat. Així, els dies 25 i 26 el ball de nit serà al seu emplaçament habitual de la Rambla, mentre que els dies 27 i 28 es farà al Tancat. Els concerts joves es faran al Botafoc els dies 25, 26 i 27, mentre que el dia 28 es recuperarà el concert a la plaça Nova.

 

Els administradors també han presentat el marxandatge de la Festa Major, on destaca el llibre per pintar els elements de la Festa Major, o el conte 'La festa major amb els cinc sentits'. També hi haurà un vi especial de la festa que farà Jané Ventura, i l'element per apadrinar la festa. Són materials que es podran comprar a la Botiga de la Festa Major, que obrirà el divendres 12 de juliol a la Sala La Fusteria del carrer Major. Aquest dia també es presentarà una aplicació per a mòbil i la pàgina web específica de la Festa Major, amb informació de la història de la festa i de les diferents entitats.