El Vendrell podria acollir un dels festivals de música jove més importants de Catalunya

Hi serien presents grups de primera línia del panorama nacional

L'Ajuntament del Vendrell està acabant els tràmits per acollir un gran festival de música jove que tindrà lloc el mes d'agost a la platja, al costat del pantalà del Port de Coma-ruga. El ple extraordinari d'aquest dimecres 9 de gener va servir perquè tots els grups municipals aprovessin per unanimitat demanar els permisos a Costes perquè el festival es pugui celebrar a la sorra de la platja. Els dies que es podria fer serien el 10 i 11 d'agost.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Segons va explicar la regidora de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, Eva Serramià,  aquest és un festival important que els últims anys s'ha celebrat en una altra localitat de la província, i que aquest any ha mostrat la intenció de canviar d'emplaçament. Gràcies a un veí del Vendrell que també forma part d'un grup de música, el festival ha estat ofert al Vendrell, que l'ha acollit amb els braços oberts. El festival està impulsat per la iniciativa privada, amb el qual no genera grans costos pel consistori.

Una assistència d'unes 4.000 persones

Ara mateix, s'està a l'espera que Costes doni el vistiplau definitiu a la ubicació del festival. Aquesta zona de la platja de Coma-ruga es considera molt idònia per part dels impulsors del certamen, ja que la zona d'acampada es podria posar a l'espai que hi ha al voltant de l'alberg de Santa Maria del Mar. Respecte als grups que hi podria haver, el mateix alcalde, Martí Carnicer, va apuntar que es tractava de formacions «tipus Catarres» i els rumors apunten a la possibilitat que hi hagi grups com Zoo, Buhos, Boikot o la MODA, entre d'altres.

El festival podria portar fins a 4.000 assistents al Vendrell, en un festival que es vehicularia a través de Prosceni, l'entitat municipal que gestiona els esdeveniments culturals a la ciutat. Tots els grups polítics van beneir el festival, tot i que alguns van mostrar els seus dubtes per si el mes d'agost era la data més propícia per acollir-lo, ja que les platges ja estan plenes de gent. Tot i això, no hi ha més opcions, perquè el calendari de festivals a Catalunya està molt marcat perquè no coincideixin entre ells, i aquest en qüestió s'ha de fer aquestes dates.