Imatge d'uns infants en una escola bressol

El Vendrell aposta per la gratuïtat de P-2 per augmentar l'escolarització dels infants

Les preinscripcions a les escoles bressol comencen el 21 de maig

La pandèmia del coronavirus ha tingut una afectació directa en l'ensenyament, especialment en el de les edats més prematures. La por als contagis i la crisi econòmica han comportat que moltes famílies no hagin volgut o pogut escolaritzar els seus infants a les escoles bressol en l'actual curs.

Això és una cosa que l'Ajuntament vol revertir de cara al curs 2021-2022, pel qual comencen les preinscripcions el pròxim 21 de maig. Per aconseguir-ho, el consistori ja va anunciar fa uns mesos que l'ensenyament pels alumnes de l'últim curs —P2— seria gratuït per a totes les famílies que estiguin empadronades al Vendrell.

Augmentar el nombre d'alumnes escolaritzats

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En aquest curs només hi ha hagut 80 alumnes que han fet P-2 a les cinc escoles bressol del municipi, una xifra molt inferior a altres anys. Amb la gratuïtat d'aquestes places, la regidoria d'Educació espera que moltes famílies optin per inscriure els seus fills en un curs que es considera clau per a l'ensenyament, ja que és l'últim abans de fer el salt a l'educació infantil i primària, que ja és obligatòria.

Tal com ha apuntat la regidora d'Educació, Sílvia Vaquero, el pròxim any hi haurà fins a 280 places de P-2 a les cinc escoles bressol del municipi. Tots aquells que estiguin empadronats al Vendrell des d'abans de l'1 de gener del 2021 tindran la plaça de forma gratuïta, com també la tindran aquells alumnes que, tot i no ser del Vendrell, aquest any ja estan cursant P-1 en alguna de les llars d'infants de la ciutat i mantenen la plaça per a l'any vinent.  

Els que s'hagin empadronat amb posterioritat a l'1 de gener del 2021 també es podran beneficiar d'aquesta gratuïtat, però hauran d'acreditar-ho amb un contracte de lloguer o algun document que indiqui la compra d'un habitatge al municipi. Des del govern local ja van avançar que aquest vol ser un primer pas perquè en els pròxims anys la gratuïtat es pugui acabar implantant a tots els cursos de l'escola bressol.

Sense variacions per la resta de cursos

Per la resta de cursos (P-1 i P-0) els preus es mantenen igual, és a dir, 159 euros al mes per la jornada completa, i 105 euros al mes per mitja jornada, amb descomptes per a famílies monoparentals o nombroses. Les preinscripcions es faran entre el 21 i el 28 de maig de forma telemàtica, a través d'un PDF que es podrà trobar a l'Ajuntament del Vendrell. El formulari s'haurà d'omplir i enviar al mail preinscripciovendrell@gmail.com.