El grup promotor del manifest de suport a la coalició d'ERC i Som Poble al Vendrell.

Diversos ciutadans del Vendrell impulsen un manifest de suport a la coalició ERC-Som Poble

Veuen la candidatura com «una oportunitat de canvi real»

Diversos veïns i veïnes del Vendrell han impulsat un manifest de suport a la coalició que conformen ERC i Som Poble de cara a les eleccions municipals del mes de maig. El grup promotor del manifest està integrat per «persones vinculades al Vendrell, que formem part del seu teixit associatiu i provenim de diferents àmbits, i que ens uneix la voluntat de veure un canvi al municipi», ha explicat un dels seus portaveus, el professor de Dret Internacional de la URV Alfons González.

González ha afegit que la iniciativa sorgeix «d'una reflexió col·lectiva» i per la convicció que «l'estancament progressiu que pateix la nostra vila requereix noves maneres de fer política». Per això pensen que aquesta coalició obre una oportunitat de fer «un canvi profund al Vendrell després de 40 anys amb alcaldes del PSC i CiU». Jordi Solé, professor de la UOC, ha afegit que la coalició entre ERC i Som Poble «ha mostrat la seva voluntat de democratitzat l'acció política, amb les jornades programàtiques que ha fet per confeccionar el programa».

Les línies mestres del futur govern municipal 

El manifest, que es pot trobar i signar a Internet, apunta les línies que hauria de seguir el futur govern municipal, com ara la gestió pública de diversos serveis, l'impuls d'un nou model econòmic «menys massiu i estacional», un model urbà que garanteixi el dret a l'habitatge i «defugi les grans operacions urbanístiques», i la promoció de valors ecològics i patrimonials, entre altres aspectes. Per això, González ha volgut remarcar que aquest manifest «no és un xec en blanc» que es dona a la coalició, sinó que marca uns principis que cal seguir.

Fins al moment ja han signat el manifest més de 60 persones, provinents de diferents sectors, com ara el docent, el del comerç, l'industrial, el sanitari o l'administratiu. També han donat suport a la iniciativa membres del món de l'art i la cultura, com ara l'actor Gerard Toldrà o els músics Pemi Rovirosa (Lax'n'Busto), Guillem Solé (Buhos) o Baltasar Hurtado (La Desbandada).  

També et pot interessar: