El Vendrell inaugurarà la Capitalitat Cultural amb l'estrena de l'himne i una encesa del campanar

L'acte es farà a la plaça de Francesc Macià el dissabte 25 de gener
Membres de Lax'n'Busto, amb Carlota Baldrís, Gemma Ventura i els regidors Sílvia Vaquero i Cristian Soriano. | Ajuntament del Vendrell
 

El Vendrell donarà la benvinguda a l'any de la Capital de la Cultura Catalana amb un acte que es farà el dissabte 25 de gener a les 19.30 hores a la plaça de Francesc Macià. Aquesta inauguració tindrà com a element destacat l'estrena de l'himne de la capitalitat 'El Vendrell 2020', amb música de Carlota Baldrís i lletra de Gemma Ventura. També es farà una projecció d'un vídeo a la façana posterior de l'església i es finalitzarà amb una encesa del campanar.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, Sílvia Vaquero, ha demanat que tots els ciutadans se sentin «partícips d'aquest any cultural», amb el qual es vol arribar «a tots els barris i les urbanitzacions» de la ciutat. Vaquero ha explicat que s'ha escollit la plaça de Francesc Macià per fer l'acte d'inauguració perquè «buscàvem un escenari nou i original, que alhora també pot servir per potenciar la façana i els vitralls de l'església», un dels patrimonis del Vendrell.

Més de 130 persones a l'escenari per fer l'himne

Sota el lema de 'Som capital', l'any de la cultura catalana comptarà amb un himne que s'estrenarà en directe aquest dia 25. A més del grup Lax'n'Busto, amb Pemi Fortuny a la veu, a la interpretació hi prendran part totes les corals de la ciutat, que són el Cor-Orfeó Parroquial, la Coral Polifònica, el Cor Zóngora, el Cor Joves Veus, la coral de Veus Blaques de l'EMMPAC i el cor El Petit Estel. Seran prop de 130 persones a dalt de l'escenari fent aquest himne.

Sobre la lletra, Gemma Ventura ha explicat que s'ha centrat a destacar «el que som, més que el que tenim», des del punt de vista d'una persona del Vendrell que torna a la seva vila després d'un temps fora. Carlota Baldrís ha agraït la implicació de tothom, des dels Lax'n fins a les corals, passant pels creadors del videoclip que es començarà a emetre després del dia 25, que són Edgar Toldrà i Julià Albornà.

Després d'aquest acte inaugural, el Vendrell viurà un 2020 carregat de propostes culturals, dividides en quatre eixos que es faran en cadascun dels quatre trimestres. Aquests són els de la gastronomia, les lletres, l'art i el patrimoni. Els actes s'aniran descobrint a poc a poc, tot i que ja es va avançar que un d'ells seria el concert d'homenatge a l'Orquestra Pau Casals, pel seu centenari.

"❗Els acords que han permès un pacte a Calafell entre PSC i ERC pel pressupost" "L'associació La Senalla d'Albinyana presenta els actes del primer trimestre"