El Vendrell viu amb intensitat el dia de Santa Anna

Els grups de cultura popular prenen els carrers del centre després de l'ofici solemne
Els diferents grups de cultura, fent la ballada en honor de Santa Anna. | BP Diari

 

Els ciutadans del Vendrell ja viuen amb plena intensitat la seva Festa Major 2018, amb els actes del dia principal, el de la patrona, Santa Anna, en marxa. Les matinades han servit per despertar la població a les vuit del matí, perquè tothom s'anés preparant. L'ofici solemne en honor a Santa Anna ha començat a les deu, amb una església plena, i amb la imatge de la Santa, el Lleó i  l'Àliga presidint l'acte. El graller Jordi Inglès Bo 'Bero' ha fet el «Toc d'ofertori» de Josep Mercader 'Astor'.

 

GALERIA DE FOTOS: Les millors imatges del Correfoc del Vendrell.

 

Tot just finalitzat l'ofici, la imatge de Santa Anna ha sortit a la plaça Vella per veure la ballada conjunta que en el seu honor han fet els diversos grups de cultura popular integrats a l'Embarcada, així com el Lleó i el Lleonet, l'Àliga i l'Aligueta, els Diables i Diablons, els Nans i els Gegants, els Nens del Vendrell i l'Agrupació Musical Santa Anna. Tot amb una tronada de fons que ha donat un petit ensurt, quan s'ha encès part de la pirotècnia del campanar sense estar previst.

 

L'ofici en honor de Santa Anna, a l'església del Vendrell. | BP Diari

 

Cercavila i Versots

De la plaça Vella ha sortit la cercavila, que ha recorregut els carrers del centre, per tornar a la mateixa plaça. Tot seguit ha estat el torn dels Diables del Vendrell, amb els seus versos satírics, retratant la societat vendrellenca i la política local i general, sense oblidar la polèmica del dia 24 de l'Embarcada. El Dia de Santa Anna, que és la jornada central de la Festa Major, seguirà amb la diada castellera dels Nens del Vendrell, i altres actes com el concert del Cor-Orfeó Parroquial, l'animació infantil amb El Pot Petit, el Correfoc o l'encesa del campanar.

 

Pregó de Dani Utge

La Festa Major de Santa Anna es va encetar aquest dimecres 25 de juliol, Sant Jaume, amb el pregó que va fer Dani Utge, en el qual va aprofitar per fer una reivindicació davant l'actual situació de la immigració al Mediterrani. L'acte inaugural, amb un 'maping' que es va fer a la paret del campanar, va servir per repassar la història de l'Àngel de Tobies i les seves baixades

 

Els gegants ballant a la plaça Vella. | BP Diari

 

"Petit ensurt al Vendrell en disparar-se la pirotècnia del campanar" "Calafell intenta mediar en el conflicte laboral als centres sanitaris"