El Vendrell recorda el naixement de Pau Casals amb un concert i un espectacle familiar

També es farà una jornada de portes obertes durant dos dies al museu
Una activitat familiar al Museu Pau Casals. | Museu Pau Casals

 

El Vendrell celebrarà el pròxim 29 de desembre el 142è aniversari del naixement de Pau Casals i Defilló, naixement que va tenir lloc l'any 1876 al número 4 del carrer Santa Anna del Vendrell. Per celebrar l'efemèride, s'han preparat diferents actes, entre els quals hi ha un concert del Cor Zóngora i el Cor de Veus Blanques de l'Escola de Música Pau Casals que es farà el divendres 28 a les vuit de la tarda al Museu Pau Casals de la platja de Sant Salvador.

 

Activitat familiar i visita guiada

També s'ha programat un espectacle que es farà el diumenge 30 de desembre, amb la voluntat d'apropar la figura del Mestre als més petits. A les dotze del migdia es farà l'activitat familiar 'Pau Casals, col·leccionista de pipes', en la qual la Clara del Ruste interpretarà i explicarà, de forma divertida i lúdica, aquest conte d’Anna Obiols, que explica la vida del músic a través de la seva col·lecció de pipes, acompanyada per la música de la violoncel·lista Núria Galvany. Per assistir-hi cal fer reserva prèvia, amb un preu de cinc euros pels adults i tres pels infants.

 

El cap de setmana també deixarà una jornada de portes obertes, que es farà tant el dissabte com el diumenge a la Vil·la Casals en el seu horari habitual d’obertura, dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores i diumenge de 10.00 a 14.00 hores. El dissabte dia 29 el museu també organitza una visita guiada gratuïta a les dotze del migdia i una altra a les cinc de la tarda, amb la voluntat que tothom que ho desitgi pugui gaudir d’una visita a la que va ser la casa d’estiueig del músic de la mà de guies especialitzats, que explicaran amb detall qui va ser Pau Casals.

 

Nadal en família al Museu Deu

Durant el Nadal, també hi haurà al Vendrell l’activitat familiar 'El col·leccionista d’imatges', que organitza el Museu Deu. Es tracta d'un joc pensat per fer en família, ple de misteris i enigmes. L'activitat familiar és lliure i gratuïta a partir del dissabte 22 de desembre, i es pot fer cada dia excepte els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, i els dies 1 i 6 de gener del 2019.