GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Vendrell tindrà un nou jutjat per fer front a la saturació d'expedients

Els jutjats de la capital del Baix Penedès arrosseguen 15.000 casos pendents
La consellera de Justícia, Ester Capella, visitant els jutjats del Vendrell. | ACN

 

El Vendrell tindrà un nou jutjat d'instrucció i primera instància, el novè, a partir del 31 de desembre d'aquest 2018, segons ha anunciat el Departament de Justícia aquest mateix dimecres 5 de desembre. L'anunci s'ha fet coincidint amb la visita que ha fet a la ciutat la consellera de Justícia, Ester Capella, per veure les noves dependències. El jutjat, a més a més, també suposarà que s'incorporin una dotzena de professionals.

 

Aquest serà un jutjat mixt que tractarà casos civils i penals i pel qual el Departament ha invertit uns 50.000 euros per adequar un espai de l'edifici judicial situat a la zona dels Bulevards, així com dotar-lo del mobiliari necessari. Ester Capella ha visitat els jutjats del Vendrell acompanyada, entre d'altres, de l'alcalde de la ciutat, Martí Carnicer, i del regidor de Governació, Rafel Gosálvez, i ha parlat amb diferents treballadors del centre.

 

15.000 casos pendents als jutjats del Vendrell

La consellera de Justícia ha remarcat en la seva visita a la capital del Baix Penedès que la posada en funcionament d'aquest novè jutjat d'instrucció ha d'ajudar a reduir la saturació que pateix, i que ha xifrat en uns 15.000 casos que estan pendents de resoldre's. Són casos que es van anar amuntegant principalment durant els anys de crisi econòmica. Les diferents accions fetes els últims anys per minimitzar aquesta situació, com ara l'impuls de l'Oficina Judicial del Vendrell el 2015, no han donat els resultats esperats fins ara.

 

El partit judicial del Vendrell dona servei a un total de 25 municipis de les comarques del Tarragonès, l'Alt Camp i el Baix Penedès, que totes juntes sumen una població total de més de 138.000 habitants. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 9 del Vendrell que es posarà en  marxa el 31 de desembre és un dels catorze jutjats que el Departament té previst posar en funcionament entre aquest any i el 2020.