El Vendrell anul·la el pagament de taxes comercials mentre duri l'afectació pel coronavirus

També s'ha decretat que els establiments d'alimentació no obrin més tard de les nou del vespre

El govern municipal del Vendrell ha anunciat algunes mesures econòmiques per mitigar els efectes que pugui tenir el tancament de comerços mentre duri l'estat d'alarma per la crisi sanitària del coronavirus. De moment, l'Ajuntament ha informat que els establiments comercials afectats pel tancament obligatori no hauran de pagar la part proporcional de diferents taxes corresponent al període que duri l'estat d'alarma. 

 

Es tracta de la taxa d'escombraries comercials, la taxa d'ocupació de la via pública per a terrasses, i la taxa de mercats de venda no sedentària. El consistori també ha modificat el calendari de pagament de tributs a través de BASE. Així, no es cobraran els padrons d'IBI, Impost de Vehicles i Escombraries en els terminis que estaven establerts en el calendari del contribuent. A més a més, l'Ajuntament també ha decretat que els establiments d'alimentació no obrin més enllà de les nou del vespre.

 

ERC-Som Poble demana un pla de xoc urgent

Per la seva banda, el grup municipal d'ERC-Som Poble ha demanat a l'Ajuntament que s'impulsi un «pla de xoc urgent» per mitigar «les conseqüències econòmiques i socials del coronavirus en les famílies i en el teixit empresarial de la ciutat». La coalició tem que la crisi sanitària actual tingui una afectació més greu al Vendrell i el Baix Penedès, la comarca amb més atur de Catalunya que, a més, està molt decantada cap al sector serveis.

 

Entre les mesures proposades, ERC-Som Poble creuen que calen activar ajuts per al lloguer per a famílies vulnerables, ajornar el pagament d'impostos i taxes, o donar suport econòmic al petit comerç, els autònoms i els proveïdors. També proposen modificar el pressupost municipal d'aquest 2020 per fer efectives aquestes mesures, «com per exemple amortitzant els càrrecs de confiança que encara no estan nomenats». Per últim, demanen impulsar «un Pla Local de reactivació econòmica i social específic per a després d’aquesta emergència».

Més notícies de la categoria Baix Penedès