El Vendrell transforma un pàrquing per a cotxes en una llacuna

També s'estan fent les obres del camí que ha de travessar l'espai natural
La nova llacuna de les Madrigueres, amb el camí de terra al costat. | Geven

 

El que abans era un pàrquing per a vehicles motoritzats a les Madrigueres del Vendrell ara és una llacuna. L'entitat ecologista Geven ho ha mostrat amb una foto aquest cap de setmana, mostrant la seva alegria pel procés de renaturalització que s'està duent a terme a l'únic espai verge que queda a la costa del Vendrell. La nova llacuna està just al lloc on durant molts anys hi va haver un gran pàrquing de cotxes, fins que el consistori el va tancar a principis d'aquest mandat.

 

El projecte de renaturalització també compta amb dunes i fa pocs dies han començat els treballs per adequar el camí que ha de permetre creuar aquest espai natural. El camí, que es farà amb terra tova, anirà paral·lel a la carretera que va del Vendrell a Calafell, tot i que separat per una mota de terra. Un cordó al costat farà de guia per l'itinerari a peu. Els treballs els està fent l'empresa Inbloc Manteniment SL per un cost de 47.188 euros. El consistori preveia que poguessin estar acabats abans de finalitzar l'any

 

L'esperada obertura del pont de les Madrigueres

Les obres del camí són l'últim impediment perquè es pugui obrir el pont que passa per sobre la desembocadura de la riera de la Bisbal, que els veïns de la platja demanen des de fa molts mesos. L'obertura del pont significa que els vianants podran creuar aquest pas per fi sense problemes, especialment quan la riera baixa plena d'aigua. Les obres del pont i del camí han patit diversos retards, que han fet que, avui dia, encara no s'hi pugui passar.

 

El projecte de renaturalització de la zona s'ha fet amb una col·laboració constant entre l'Ajuntament del Vendrell i el Geven, que també compta amb subvencions per a impulsar diferents iniciatives a la zona. Fa unes setmanes, membres de l'entitat ecologista van estar eliminant plantes invasores i van reduir el canyís. També van denunciar que es va trobar un abocament recent de runes d'obra.