El Vendrell recorda a Pau Casals en el 45è aniversari de la seva mort

Durant la setmana s'han preparat diversos actes per homenatjar el Mestre

El Vendrell ha recordat la figura del músic i compositor Pau Casals aquest dilluns 22 d'octubre, el dia que es compleixen 45 anys de la seva mort. Casals va morir el 22 d'octubre del 1973 a San Juan de Puerto Rico, la seva última residència a l'exili. Sis anys després, el 1979, les seves restes van ser traslladades al cementiri del Vendrell, complint el seu desig de retornar a Catalunya un cop restablida la democràcia.

Al cementiri del Vendrell és on aquest dilluns a la tarda s'ha fet l'acte de commemoració de la seva mort, amb una ofrena floral on hi han pres part diferents entitats de la ciutat, així com representants de l'Ajuntament. Alumnes de l'Escola de Música Pau Casals han interpretat «El Cant dels Ocells», després de les intervencions que han fet el president de l'Associació Musical Pau Casals, Jordi Lluís Guitart, i l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer.

Actes durant tota la setmana pels 45 anys de la mort de Pau Casals

Els actes per commemorar els 45 anys de la mort del Mestre seguiran durant tota la setmana. Aquest mateix dilluns a les nou del vespre, a l'Auditori del Tívoli, es farà un concert de la Camerata Eduard Toldrà, amb obres de Luigi Boccherini i Eduard Toldrà. Demà dimarts, a les vuit de la tarda, l'església parroquial acollirà el tradicional concert d'orgue del Mes Pau Casals, amb entrada lliure.

El dimecres, a les 18.30 hores al Museu Deu, alumnes de l'Escola de Música Pau Casals del Vendrell faran un concert anomenat Música als Museus. Ja el divendres, l'Auditori Pau Casals acollirà a les 20.30 hores el concert de la Yehudi Menuhin School Orchestra. El dissabte es farà el concert de la coral Rock Up and Sing al Teatre Àngel Guimerà (Tàg) a les 19.30 hores. Els actes s'acabaran el dimarts 30 d'octubre, a les 19.00 hores a l'Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb els 'Diàlegs amb música: Pau Casals contra la guerra, una mirada contemporània', seguit d'un concert.


Comentaris