El Vendrell s'omplirà de pessebres durant el Nadal

Un concurs de pessebres i una ruta nocturna, dues de les novetats destacades d'aquest any
Un pessebre a la placeta del carrer Major del Vendrell. | BP Diari

 

El Vendrell podrà gaudir durant les festes de Nadal de la 29a edició de l'exposició de pessebres i diorames que impulsa el Grup Pessebrista a la sala d'exposicions La Fusteria. Enguany, però, la iniciativa es presenta amb nombroses i destacades novetats, amb la voluntat de donar un nou impuls a aquesta mostra nadalenca. Un dels aspectes destacats és la col·laboració amb l'ONG Star Wars Catalunya, que visita nens malalts als hospitals catalans.

El dissabte 15 de desembre, a partir de les 17.00 hores, diversos personatges de la saga seran a La Fusteria amb l'objectiu de fer una recaptació pel programa de beques menjador Fem Pinya. Allà, els petits i gran es podran fer fotos amb ells i també hi haurà un pessebre fet amb personatges de la saga creada per George Lucas. Els assistents podran fer un donatiu que anirà íntegrament a la campanya Fem Pinya.

Una quinzena de pessebres pel centre del Vendrell

Però aquesta no és l'única novetat destacada dels pessebres aquest Nadal. A banda dels quinze pessebres que es podran veure entre el 5 de desembre i el 6 de gener a La Fusteria, el centre de la ciutat s'omplirà també de pessebres que estaran en diferents places i locals. És una iniciativa que ja s'havia fet els últims anys, però que enguany es potenciarà, ja que es repartiran una quinzena més de pessebres a diferents punts del nucli antic, des de comerços fins a museus o balcons, destacant un pessebre de grans dimensions que hi haurà a la plaça Vella.

Concurs de pessebres populars i ruta nocturna de pessebres

Les altres dues novetats importants d'aquest any són el concurs de pessebres populars i una ruta nocturna. El concurs permetrà que tots els ciutadans puguin mostrar el pessebre que tenen a casa, que serà visitat per un jurat. Hi ha dues categories, la infantil que és fins a dotze anys, i l'adulta. Les inscripcions es poden fer fins al 24 de desembre a La Fusteria i els guanyadors rebran tres lots de vins i dolços típics del Vendrell (adults), mentre que els infantils tindran tots un lot de llibres i un pessebre retallable.

La ruta nocturna de pessebres es farà el 29 de desembre a partir de les 20.00 hores, visitant i explicant diversos dels pessebres que hi haurà per la ciutat. És gratuïta però està limitat a 60 persones. 

"L'ARBOÇ: L'àvia més longeva del Baix Penedès celebra el seu 107è aniversari" "L'Arboç obre les inscripcions per la Fira de Santa Llúcia"