Cartell que prohibeix el bany a la desembocadura del riuet de Coma-ruga.

El Vendrell prepara una ordenança per regular l'ús i l'aprofitament de les platges

La normativa es troba en fase de consulta prèvia a la ciutadania

L'Ajuntament del Vendrell està impulsant la creació de diverses noves ordenances, una de les quals ha de servir per regular l'ús i l'aprofitament de les platges. Segons ha explicat a aquest mitjà la regidora de Platges, Bàrbara Peris, aquesta serà la primera normativa específica per a les platges del municipi.

«Hi ha un esborrany que feia vuit anys que estava en un calaix i l'hem agafat de base per incorporar-hi coses noves», apunta Peris. Des del dia 2 i fins al dia 23 de març, l'ordenança es troba en període de consulta prèvia perquè la ciutadania pugui fer-hi les aportacions que cregui necessàries.

Pal·liar els impactes negatius sobre el litoral

La nova normativa ha de regular diferents aspectes de l'ús de les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, «garantint el dret dels ciutadans a gaudir-les i a fer un ús públic del mar, de la seva ribera i de la resta de l’espai de domini públic», segons s'explica al text. L'ordenança també ha de posar les bases per «pal·liar els impactes negatius sobre el litoral del municipi, evitar l'erosió i afavorir la regeneració natural de la sorra i la biodiversitat».

L'accés dels gossos i fumar

«Ens ha de servir per regular la protecció dels espais naturals, les actuacions que cal emprendre quan es troben animals marins o determinar l'espai que ha d'ocupar cada activitat, com ara l'esportiva o les terrasses», explica Peris. També es posarà sobre la taula que les platges siguin «un espai lliure de fum», així com la idoneïtat de l'accés a la sorra dels gossos o la possibilitat d'habilitar un espai per a les mascotes.

Precisament, des de l'entitat veïnal MVP han avançat que faran una petició al consistori que anirà en aquesta línia. Un cop recollides les propostes de la ciutadania, aquestes seran valorades per una comissió d'estudi, abans d'incorporar-les i portar la normativa a aprovació al ple. La regidora de Platges ha avançat que té previst fer una reunió amb els grups de l'oposició aquesta mateixa setmana per debatre diferents aspectes de la normativa.