El regidor de Persones del Vendrell, Baltasar Santos.

El Vendrell presenta un pressupost «moderat» amb cinc milions d'euros per a inversions

Els comptes pugen fins als 58 milions d'euros, tres menys que el 2019

L'Ajuntament del Vendrell presentarà al ple del pròxim dilluns 17 de febrer el pressupost per l'any 2020, que comptarà amb el vot a favor de l'equip de govern i Junts pel Vendrell, després del pacte al qual van arribar aquest partit i el PSC. El regidor d'Hisenda, Baltasar Santos, ha avançat aquest dimecres 12 de febrer les principals xifres d'un pressupost que puja als 58 milions d'euros, tres menys que els 61 milions del 2019. Això s'explica perquè al pressupost de l'any passat hi havia els cinc milions d'euros del cànon de l'aigua.

Els comptes preveuen un increment de la despesa en capítols com el de personal, però també preveu un increment dels ingressos, per l'augment d'un 10% de la taxa de recollida de la brossa. També s'aplicarà la pujada de l'IBI pels grans tenidors que tinguin pisos buits, tot i que en aquest cas l'Ajuntament ha fet una previsió a la baixa, ja que s'espera que els bancs presentin recurs i es demori aquest pagament. El pressupost segueix reduint el deute, que a finals d'any se situarà per sota del 70%.

El pressupost, per àrees

Per àrees, l'Ajuntament del Vendrell preveu destinar el 2020 un total de 5,88 milions a cultura (un 13%) pels actes de la capital de la cultura catalana. A l'apartat de via pública, neteja, residus i habitatge s'hi destinaran 9,67 milions (un 21,4%), mentre que els temes socials rebran 6,52 milions (un 14,4%). La dotació per a seguretat ciutadana pujarà a 6,08 milions (un 13,4%), mentre que els esports rebran 2,16 milions (un 4,81%). A l'apartat de transport es destinaran 860.000 euros, especialment per introduir el bus a demanda i fer els nous plans de mobilitat i aparcament.

Gairebé cinc milions per a inversions

El pressupost 2020 del Vendrell destinarà 4,93 milions a inversions, la principal de les quals seran els 1,75 milions pel FEDER de Coma-ruga. Altres inversions rellevants són l'inici del projecte de remodelació del carrer de les Quatre Fonts (550.000 euros), la construcció d'un carril bici (425.000 euros), els canvis de mobilitat a l'avinguda de Sant Vicenç (200.000 euros), els treballs de millora de les pistes d'atletisme (556.000 euros), l'inici de la redacció del nou POUM, o les diferents actuacions per declarar el Barri Ferroviari com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL), entre d'altres.