Cubells del porta a porta al nucli de Torreblanca.

El Vendrell preveu estendré la recollida porta a porta al barri del Puig a la primavera

L'Ajuntament provarà un model mixt on també hi hagi contenidors intel·ligents

El Nou Vendrell, Sant Vicenç de Calders i Torreblanca són els tres primers nuclis del Vendrell on s'aplica, des del passat mes de novembre, la recollida de residus porta a porta. Ara, l'Ajuntament vol estendre els nous models de recollida eficient a la resta del municipi, per anar substituint progressivament el sistema de contenidors fixos, que es considera obsolet.

Després de provar el porta a porta en tres nuclis petits i amb cases unifamiliars, ara el consistori vol fer una prova més ambiciosa, traslladant el nou model a un dels barris del centre del Vendrell. Segons ha avançat l'alcalde, Kenneth Martínez, a aquest mitjà, l'Ajuntament ja treballa perquè el barri del Puig pugui estrenar el nou model de recollida de brossa durant la primavera.

Un model de recollida mixt

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

«És un nucli amb moltes cases unifamiliars i no hi ha tants blocs de pisos com en altres punts del centre, amb el qual és un bon lloc per començar a aplicar el nou model», ha apuntat Martínez. Tot i això, el consistori estudia que el sistema en aquest barri sigui mixt, combinant la recollida porta a porta amb els contenidors intel·ligents en aquells llocs on hi hagi més densitat de població.

El batlle remarca que el desplegament dels nous models de «recollida eficient» serà diferent a cada zona del municipi, per adaptar-se a les característiques que hi hagi. «La veritat és que no hi ha massa exemples de ciutats de la nostra mida que hagin fet aquest pas, amb el qual hem d'anar avaluant cada canvi que implementem», ha afegit Martínez. Per la Setmana Santa també es preveu impulsar la recollida porta a porta dels residus comercials als nuclis marítims del municipi.