Vials amb l'etiqueta 'COVID-19 / vacuna contra el coronavirus / només per injecció' i una xeringa mèdica

El Vendrell preveu vacunar de la Covid els usuaris i treballadors de les residències el gener

Així s'ha confirmat des de l'ABS del Vendrell a l'Ajuntament

L'Ajuntament del Vendrell preveu que les primeres vacunes de la Covid-19 es puguin començar a administrar a mitjans del mes de gener del 2021. Així ho ha confirmat a aquest mitjà la regidora de Salut de l'Ajuntament, Montse Martín, un cop s'ha rebut la informació des de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS).

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ja va avançar fa uns dies que les vacunacions començarien a principis d'any, i que esperaven rebre 140 milions de dosis. Les primeres vacunes que arribin al Vendrell s'administraran als usuaris i els treballadors de les residències del municipi.

Pla de vacunació

El pla de vacunació elaborat pel govern espanyol marca que els que primer rebran la vacuna seran els usuaris, el personal sanitari i el sociosanitari de les residències, els professionals de la sanitat i les persones dependents. Fins al març es preveu que s'administrin prop de 2,5 milions de vacunes.

Al Vendrell, la residència La Muntanyeta va patir un brot de coronavirus durant la primavera, amb una quinzena de positius entre els residents i els treballadors, però s'ha mantingut lliure del virus durant la segona onada.


Comentaris