L'ambient dels col·legis electorals durant les eleccions Municipals del 26-M

El Vendrell, a l'espera d'un recompte definitiu que podria variar els resultats

Primàries apunta que els resultats no quadren en fins a onze de les tretze candidatures

La partida de les eleccions municipals encara no s'ha tancat al Vendrell. Aquest dimecres 29 de maig es fa l'escrutini definitiu a la Junta Electoral de Zona (JEZ) —en aquest cas, als Jutjats del Vendrell— i des de diverses formacions ja han indicat que els resultats presentaran canvis que, fins i tot, podrien fer ballar algun regidor. Des de Pel Vendrell Primàries han assegurat que, un cop repassades les actes, els resultats no quadren amb els que va fer públics el ministeri de manera provisional el diumenge a la nit.

«És una situació una mica esperpèntica, segons les nostres comprovacions, els resultats no són exactes en onze de les tretze candidatures que es van presentar al Vendrell», ha apuntat Josep Maria Llasat en roda de premsa. El fet que l'últim regidor que es va atorgar el diumenge anés a Primàries per molt pocs vots, fa que la composició del plenari encara pugui variar. El PSC podria acabar obtenint un vuitè regidor que perdria Primàries, amb la rellevància que això tindria en l'escenari de pactes postelectorals.

Errors de l'empresa contractada per fer el recompte

El Ministeri de l'Interior va reconèixer aquest dimarts que l'empresa que va contractar per fer el recompte va cometre errors puntuals, amb el qual ha emplaçat a esperar l'escrutini definitiu d'aquest dimecres. De fet, Tarragona seria una de les províncies més afectades en aquest sentit. Un dels errors evidents que es va mantenir durant tota la nit electoral i l'endemà va ser que a la web del ministeri es donava a Primàries com a partit més votat a la província, amb un 26% dels vots. L'error es va arreglar aquest dimarts.

També estan a l'espera del recompte definitiu partits com Ciutadans del Vendrell, que van perdre el tercer regidor per pocs vots. Al recompte que es fa a la JEZ es repassen les actes signades pel president, els vocals i els apoderats de cada partit als diferents col·legis electorals, i també es repassen els vots que es van considerar nuls. Llasat també ha apuntat que els vots nuls i en blanc que donava el ministeri no lligaven amb els de les actes. «No sabem què pot sortir aquest dimecres», ha admès el candidat de Primàries.  


Comentaris