El Vendrell recupera la vida al carrer amb l'obertura de les terrasses

Des del consistori es demana extremar les precaucions durant les fases de desconfinament
Les terrasses han tornat al Vendrell amb la fase 1 del desconfinament. | BP Diari
 

Després de gairebé dos mesos sense activitat, aquest dilluns 11 de maig han començat a reobrir les primeres terrasses de bars i restaurants al Vendrell, un cop ha començat la fase 1 del desconfinament pel Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Places com la de Francesc Macià, al centre de la ciutat, mostraven una imatge gens habitual les últimes setmanes, amb força gent ocupant les taules de les terrasses, totes elles amb una separació mínima de dos metres.

L'Ajuntament del Vendrell ha permès que els locals ampliïn el seu espai dedicat a les terrasses, per tal que no vegin massa limitada la seva activitat, després de tantes setmanes aturats. També al Passeig Marítim de Coma-ruga i de Sant Salvador ja es podien veure les primeres taules plenes. La policia local ha fet ronda comprovant que tots els locals respectessin la distància mínima de dos metres entre taules

 

Ser «més estrictes i escrupolosos que mai»

Des de l'Ajuntament del Vendrell, l'alcalde, Kenneth Martínez, ha demanat als ciutadans que siguin «més estrictes i escrupolosos que mai» a l'hora de respectar les recomanacions de les autoritats, per no perdre tot el que s'ha aconseguit. Junt amb les terrasses, també han pogut obrir ja tots els comerços, que han de mantenir un aforament màxim del 30% a l'interior de cada establiment.

Tot i que els museus i les biblioteques ja podrien obrir també, al Vendrell encara seguiran tancats. Els museus s'estan adaptant a les noves circumstàncies, i obriran les seves portes en una data pròxima. Pel que fa a la Biblioteca Terra Baixa, l'obertura està fixada pel dia 1 de juny, una decisió que s'ha pres conjuntament per part de la xarxa de biblioteques de Catalunya. 

L'activitat a les terrasses també ha tornat a la zona marítima. | BP Diari

"La 40a edició del Festival de Música Pau Casals del Vendrell haurà d'esperar" "El Som Festa 2020 del Baix Penedès, a l'espera de l'evolució de la pandèmia"