El Vendrell estudia fer una regulació provisional per l'ús dels patinets elèctrics

Estaria en funcionament mentre no entra en vigor la nova ordenança
La regulació de l'ús dels patinets elèctrics està pendent al Vendrell.  | ACN
 

Els serveis jurídics de l'Ajuntament del Vendrell estan estudiant si és possible fer una regulació provisional sobre l'ús dels patinets elèctrics, que pugui funcionar mentre s'està elaborant la nova ordenança, aprovada al ple del mes de setembre. Així ho ha assegurat la regidora de Governació, Luz Ramírez, a RTV el Vendrell, afegint que l'ordenança que s'està tramitant encara tardarà «una mica» perquè ha de seguir «els seus processos».

Ramírez ho desvincula de l'últim accident

Per aquest motiu, la idea del consistori seria fer «una regulació prèvia» d'aquests elements de mobilitat, de manera que es pogués aplicar com més aviat millor. Tot i això, la regidora de Ciutadans ha volgut desvincular aquesta iniciativa de l'accident que es va produir el passat 1 de novembre al barri marítim de Sant Salvador, quan un cotxe va atropellar un nen de nou anys que va entrar a la calçada amb un patinet 'hoverboard'.

Ramírez ha apuntat que aquell va ser un accident fortuït, fruit d'una distracció del nen, que va fer que acabés entrant a la carretera. El menor va ser traslladat a l'Hospital del Vendrell, però segons ha avançat RTV el Vendrell, ja ha estat donat d'alta.

Esperant la nova normativa municipal

La moció per regular els vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets o les bicicletes, va ser presentada al ple del mes de setembre pel grup municipal de Podem, tot i que havia estat elaborada per la Xarxa Vendrellenca. La moció va prosperar amb el vot a favor dels diferents grups de l'Ajuntament. Accidents com el del passat divendres a Sant Salvador s'han repetit els últims mesos. El mes de juliol, un home va patir ferides al cap després d'accidentar-se amb un patinet elèctric al camí dels Molins.

També et pot interessar:

"🚐Cunit recuperarà el servei de bus urbà després de 8 anys" "😡Abusa sexualment de 2 nenes de 8 i 13 anys i el condemnen a menys de 3 anys"