Supermercat

El Vendrell estrena el repartiment d'aliments a famílies vulnerables amb targetes moneder

Els usuaris poden adquirir els aliments a tres supermercats del municipi

El nou sistema de distribució d'aliments per a les famílies vulnerables del Vendrell ja està en marxa. La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell, Montse Martín, havia avançat el passat mes de novembre que s'estudiava implantar un sistema basat en unes targetes moneder que poguessin tenir els usuaris. Aquest mes de gener del 2020, segons informen des de RTV el Vendrell, el sistema ja es troba en funcionament, gràcies a la col·laboració de la Creu Roja.

En declaracions al programa 'Per què?' de la televisió vendrellenca, Martín ha explicat que els usuaris poden fer servir les seves targetes en qualsevol dels tres supermercats BonÀrea que hi ha al municipi, un a Coma-ruga i els altres dos al nucli del Vendrell. «Allà poden comprar aliments frescos i productes de primera necessitat, sense haver de fer cua com abans», ha apuntat la regidora.

Un model usat en altres municipis

El fet que siguin els supermercats BonÀrea els que prestin el servei es deu a un conveni que la Creu Roja té amb l'Àrea de Guissona. Montse Martín explica que molts consistoris estan anant cap a aquesta direcció últimament, i eliminant els centres de distribució d'aliments. Tot i això, la regidora ha afegit que la Creu Roja del Vendrell té un rebost amb aliments per a casos d'urgència.

 

Tancament del CDA de Càritas

El tancament del Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Càritas al Vendrell, però, va ser una situació no volguda, ja que l'entitat va acabar prenent aquesta decisió a finals del 2019 per l'increment de traves burocràtiques amb què s'havien trobat els últims anys. Això els complicava rebre les subvencions anuals del consistori, mitjançant les quals es podien fer càrrec d'aquest servei que estava ubicat al carrer dels Trulls. Càritas manté la seva activitat actualment al local habitual del carrer de la Pau.