GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Vendrell centra el quart Seminari Guimerà en la producció poètica de l'escriptor

El seminari tindrà lloc el dissabte 1 de juny
El Museu Àngel Guimerà del Vendrell. | Cedida.

 

La vida i obra d'Àngel Guimerà serà de nou reivindicada al Vendrell, amb el quart Seminari Guimerà que es farà el pròxim dissabte 1 de juny, a la sala polivalent de l'Auditori del Tívoli. En aquesta ocasió, el seminari se centrarà en la producció poètica de l'escriptor, amb el títol de 'Guimerà i la poesia del seu temps'. Aquesta iniciativa es va engegar a principis d'aquest mandat amb l'objectiu d'esdevenir una trobada anual de referència pels estudiosos de Guimerà i pels directors, intèrprets o escenògrafs que vulguin representar la seva obra.

 

El llibre 'Guimerà: ideologia i pensament'

De totes maneres, es tracta d'una trobada oberta a tots els públics, i que ajuda a conèixer una mica millor la figura de l'escriptor i dramaturg català. Com sempre, la jornada s'iniciarà amb la presentació del llibre en el qual es recullen les ponències de l'anterior edició, que aquest cop s'anomena 'Guimerà: ideologia i pensament', a càrrec d’Enric Gallén. La regidora de Cultura, Eva Serramià, ha destacat que cada edició proporciona «un treball d'aprofundiment i estudi que, en forma de llibre, queda a la disposició d'estudiosos, universitaris i professionals per a futures recerques i investigacions».

 

El llibre recull les aportacions de Giovanni Cattini, professor de la UB sobre Guimerà i els inicis del catalanisme polític, Joan Esculies, professor de la UOC i la seva visió sobre el Teatre patriòtic de Guimerà, i Francesc Xavier Vall, professor de la UAB, que tracta la relació d'Àngel Guimerà i la primera Guerra Mundial. Després comencen les ponències del quart Seminari Guimerà, amb Neus Oliveras donant el tret de sortida a les 10.30 hores amb 'Els orígens poètics de Guimerà'.

 

Ponències i espectacle musical

A les onze serà el torn de Magí Sunyer, que parlarà sobre 'La poesia d'Àngel Guimerà: context i originalitat'. L'última ponència, a les 11.30 hores, serà de Francesc Codina, i girarà al voltant de 'La poesia de Guimerà: entre el plany i l’anhel. Després de les ponències es farà un espectacle musical a la sala Agustí Cohí Grau, que anirà a càrrec d'Igansi Roda, Mone Teruel i Pep Pladellorens, que cantaran alguns poemes de Guimerà.

 

A les sis de la tarda es farà una visita al Museu Guimerà, i després es repetirà en aquest emplaçament l'espectacle musical. Per al mateix és necessari fer una reserva prèvia als telèfons 977 66 10 06 i 977 66 56 84 o al correu electrònic museuguimera@elvendrell.net, ja que les places són limitades. L’organització del Seminari va a càrrec del Museu Àngel Guimerà, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell i compta amb la col·laboració de la Societat Verdaguer.

 

També et pot interessar: