El Vendrell demana una subvenció per reconvertir el carrer de les Quatre Fonts en zona de vianants

El consistori vol «dignificar» un espai que considera «d'interès patrimonial i històric»
El carrer de les Quatre Fonts del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell
 

L'Ajuntament del Vendrell ha demanat una subvenció al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al projecte de reordenació i millora del carrer de les Quatre Fonts i un tram del carrer de l'Om. Amb aquesta actuació, l'avantprojecte de la qual té un pressupost de 499.800 euros, es vol ampliar l'illa de vianants, al mateix temps que es «dignifica» un espai del nucli antic que té «un interès patrimonial i històric» molt important, segons el consistori.

Resoldre els problemes de mobilitat del carrer

Aquest passat estiu, des del govern local ja van avançar que a la tardor es començaria a estudiar com es podria reconvertir aquest carrer en illa de vianants. Des de l'Ajuntament remarquen que aquesta via d'entrada al nucli històric presenta diversos problemes de mobilitat, amb una de les dues voreres que és massa estreta perquè hi passin cotxets o cadires de roda. El pas dels vehicles també és complicat en un carrer que manté les dues direccions de circulació.

Per fer aquesta actuació, però, cal resoldre aspectes com el fet que al carrer hi desemboquen molts vehicles provinents del carrer de la Muralla i de l'avinguda de la riera de la Bisbal. De moment, amb la subvenció demanada es vol renovar i ampliar els serveis bàsics de la zona, com l'aigua, l'electricitat o el clavegueram, i donar resposta al Pla de Mobilitat Urbana 2015-2020, que senyala com a «prioritària» la reconversió d'aquest vial en un espai d'ús per als vianants.

 

Un espai de gran interès històric i patrimonial

Amb això, el consistori també espera «millorar l'atractiu urbà com a estratègia per la dinamització comercial del centre de la vila». El carrer de les Quatre Fonts és considerat per l'Ajuntament un punt de gran interès històric i patrimonial, ja que es troba entre el Pont de França, una infraestructura que té més de 130 anys de vida, i el Portal del Pardo, un Bé Cultural d'Interès Nacional que correspon a un palau dels segles XVI-XVII.

"S'obren les votacions dels pressupostos participatius 2019 de l'Arboç" "👁La mesura de la Bisbal del Penedès per millorar la seguretat al poble"