Vents huracanats provoquen la caiguda de diversos arbres al Vendrell

Les ratxes de vent s'han acostat als 80 km/hora a la ciutat
L'arbre que ha caigut al carrer del Tomoví, al Vendrell. | BP Diari

 

El fort vent que aquest dilluns 28 de gener està afectant bona part de Catalunya s'està deixant notar especialment al Baix Penedès. A la capital, el Vendrell, s'han registrat ratxes de vent pròximes als 80 km/hora. Això ha provocat la caiguda de diversos arbres a la via pública. Un dels més notoris s'ha produït al carrer del Tomoví, a prop de la plaça de Ca l'Escori. La caiguda no ha causat danys, però la Policia Municipal ha tancat un perímetre al voltant de l'arbre que ha caigut.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Els Bombers han rebut una desena de trucades per incidències relacionades amb el vent al Baix Penedès, que han tingut lloc al Vendrell, Segur de Calafell o Cunit. La majoria d'elles han estat per la caiguda d'arbres a la via pública. Des de Protecció Civil han tornat a recomanar molta prudència en la mobilitat a les zones més afectades pel fort vent, així com a les activitats que es duguin a terme a l'aire lliure, especialment en zones boscoses.

 

Una palmera trencada, a causa del fort vent, al passeig de la platja de Sant Salvador, al Vendrell | Cristina Escarre

 

Despreniment d'una balustrada al Vendrell

De la mateixa manera, s'ha reiterat la recomanació de retirar de les façanes i els balcons aquells elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. El passat dijous es va produir al Vendrell el despreniment de part d'una balustrada al carrer d'Andreu Nin, a causa de la forta intensitat del vent. Els Bombers i la Policia Municipal van tallar el carrer a trànsit, tancant un perímetre de seguretat al voltant de l'edifici

 

Un rètol de grans dimensions a punt de caure a Tarragona

Una altra afectació ha tingut lloc a Tarragona, on s'ha hagut de tancar provisionalment l'accés a l'andana principal de l'estació d'autobusos per un rètol que estava a punt de caure. L'episodi de vents huracanats que afecta la regió es podria allargar fins demà, segons han apuntat des de Protecció Civil, raó per la qual es manté activat el pla VENTCAT.