Imatge de la pregària prèvia al ramadà al Vendrell.

Polèmica per una pregària prèvia al ramadà al Vendrell que reuneix desenes de persones al carrer

Un vídeo s'ha fet viral a les xarxes socials

ACTUALITZACIÓ - 19.08 hores

La Policia Local del Vendrell confirma a través d'un comunicat que «l'acte no era autoritzat» i anuncia que «estem treballant amb les imatges per tal d'identificar les persones que van contradir» l'ordre de confinament «i procedir en conseqüència».

El cos policial parla d'una «acció rebutjable, incívica i irrespectuosa» i lamenta que «vista la desproporció existent entre el nombre d'agents i de concentrats, no vam poder fer altra cosa que garantir la seguretat dle trànsit a la via».

 

NOTÍCIA - 13.05 hores

La comunitat musulmana es troba ara mateix a les portes d'iniciar un nou ramadà que sens dubte serà molt excepcional i es veurà totalment alterat per aquesta situació d'emergència sanitària, tal com ja va passar amb la Setmana Santa. Des de ja fa un mes, la comunitat va suspendre ràpidament les pregàries a les mesquites d'arreu del territori però un vídeo que s'ha fet viral a les xarxes socials gravat aquest divendres, 17 d'abril, al Vendrell, ha creat una forta polèmica.

A les imatges es pot escoltar l'imam del municipi fent una pregària per la megafonia instal·lada a la zona. Es tractava d'una convocatòria ja anunciada i de la qual les autoritats n'eren coneixedores. Tanmateix, les condicions eren que s'havia de seguir des de casa per tal de complir amb l'estricte confinament que està imposat ara mateix al país per la Covid-19, però no va ser així com es pot veure a les imatges. Desenes de persones van voler presenciar la pregària a peu de carrer i així ho van fer.

El vídeo ha generat una forta polèmica, i és que malgrat que la majoria de les persones presents porten mascareta i respecten el distanciament social, no estan permesos aquests tipus de concentracions i es pot veure la presència de la policia local del Vendrell sense intervenir. Els fets van passar a la carretera de Valls i la pregària era una de les prèvies que els musulmans estan celebrant aquests dies abans de començar el ramadà, que serà el 23 d'abril.

El Vendrell es prepara per afrontar el ramadà

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat a TarragonaDigital que des del consistori es tenia coneixement de la celebració d'aquesta pregària però que «en cap cas es va demanar autorització perquè no era una cerimònia, simplement es va informar que es faria per megafonia perquè la gent la pogués seguir des de casa». L'alcalde ha volgut sortir en defensa de l'actuació de la policia local al·legant que es tracta d'una situació nova però recordant que «el confinament l'ha de respectar tothom».

Kenneth Martínez també ha avançat que ja s'està treballant amb la policia per afrontar els dies de ramadà que vindran, i és que són moments en què la comunitat musulmana se sol reunir amb la família un cop es pon el sol. «Ens preocupa l'inici del ramadà i ja estem preparant amb l'inspector un reforç de la vigilància durant aquestes properes setmanes». Ha volgut insistir, però, que el que es farà és «molta pedagogia» per evitar que es repeteixin aquestes situacions. 


Comentaris
Josep
No hay excusas que valgan, la policia debe actuar contra esta gente, si se consideran especiales, que se marchen a su pais y allí que hagan lo que quieran, aquí tenemos estas normas que ha mi no me gustan, pero hay que acatarlas, nadie puede salir de casa, ¿por que ellos sí?, el alcalde tiene que olvidarse de los votos, ahora lo primordial es la salud y no la religion. Lo que está claro que a mi ya me hubiesen multado.
Bleikur
Que coi Serafi Pitarra, aixo es Carretera de Valls.
Llibertat
On esta el dron ??? quins collons
Marc
Som una basura de país. Tenim la merd4 de polítics que ens mereixem. El tal Kenneth no vull ni mirar de quin partit és, ja m'ho puc imaginar...del PSC. Adamunt té els sants ous de dir 'farem moooolta pedagogia' com dient....'no posarem ni una multa' pero cuidado si algún blanquet cristià surt al carrer, que en aquest li fotrem 500euros i li pasaràn les ganes d'anar a misa... La mare que em va parir, quina merd4 de polítics que tenim. Que pleguin!
JOAN CARLES
TENEN POR D'AQUETA GENTOLA, ARA SURT TU, PER QUANSEVOL COSA Y ET FOLLAN VIU.
Miguel
Falta la UME. Eso pasa cuando no se quiere imponer el orden en una sociedad. Cuando todo son derechos y no hay obligaciones. Hala, esto es lo que es Cataluña. Teneis lo que votáis.
M.R. Nur.
La il-laha il-la Al-lah. Muhammad rasul ul-lah. Salam Aleikum a todos los musulmanes. Por favor quedaros en casa. Ramadan Mubarak. Por favor quedaros en casa.