Xatonada Popular al Vendrell

La Xatonada 2020 del Vendrell tindrà una 'vermuTOnada' com a novetat

L'esdeveniment se celebra al llarg del cap de setmana de l'1 i el 2 de febrer

La Xatonada Popular del Vendrell que tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer tindrà com a una de les novetats una 'vermuTOnada' que es farà el dissabte 1 de febrer a la Rambla, a les dotze del migdia. Es tracta d'un vermut en el qual es podrà fer degustació de xips & xató, acompanyat de la música del DJ Delapierre. Aquest mateix dissabte 1 de febrer al matí també hi haurà tallers per a tota la família a la plaça del Mercat Municipal, sota el títol de Xató Experience Kids.

De la mateixa manera, a les onze del matí hi haurà un espai de jocs d'habilitat per a tota la família a la plaça de Francesc Macià, sota el nom de Jugacirc. Tots seran actes que es faran el dissabte, mentre que el diumenge 2 de febrer tindrà lloc la Xatonada Popular, que enguany es farà al pavelló de l'escola Àngel Guimerà per les obres que s'estan fent al carrer del Doctor Robert.

Diumenge 2 de febrer, la Xatonada Popular

La Xatonada comptarà amb el 34è Concurs de Mestres Xatonaires, la 33a Exhibició de Xatonaires Infantils, la 27a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals i el quart Xató Experience. La mateixa setmana de la Xatonada tindran lloc els cursets 'Aprèn a fer xató' per a infants i adults, que enguany es fan a les escoles Àngels Garriga, Sagrat Cor, Àngel Guimerà i Els Secallets de Coma-ruga. El d'adults es farà a l'escola Àngel Guimerà.

Aquests cursets són impartits per membres de l'Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya, que ensenyen als alumnes la recepta per fer aquest plat típic del Penedès i els productes de la terra que en formen part. Pel que fa al trasllat al pavelló de l'escola Àngel Guimerà, la regidora de Comerç de l'Ajuntament del Vendrell, Luz Ramírez, ho ha plantejat com una prova pilot i no ha descartat que es pugui mantenir la festa sota cobert de cara a futures edicions.


Comentaris