Per aquest motiu, el Festival programa al Teatre Tarragona un total de quatre sessions de tarda/nit que tenen les dones -els seus somnis i desitjos- com a principals protagonistes. A més, amb la selecció de films es pretén plantejar preguntes -més que no pas donar respostes- als espectadors i espectadores.
[noticiadiari]99/13285[/noticiadiari]
Les projeccions focalitzen en qüestions al voltant del feminisme i la violència de gènere, com el consentiment, les primeres relacions sexuals, l'amistat entre dones, la violència domèstica, la manipulació o els vincles d'afecte. El programa inclou, també, dues estrenes a Catalunya i amb l'aval de guardons de certàmens de renom com la SEMINCI de Valladolid o el Festival de Cannes. Totes les entrades es poden adquirir al web www.festivalrec.com.
Reflexions de cinema
El programa s'iniciarà amb Ara la llum cau vertical, de la cineasta d'origen grec Efthymia Zymvragaki, a les 16 hores al Teatre Tarragona. A més, la projecció comptarà amb la presència de la directora, amb qui el públic tindrà l'oportunitat de conversar en un col·loqui posterior i descobrir més detalls sobre aquest viatge real i cinematogràfic a través de les llums i ombres d'un maltractador.Després de reflexionar al voltant dels dos punts de vista en la violència de gènere, víctima i agressor, la pantalla del Teatre Tarragona canviarà completament de registre amb Ama Gloria, una producció francesa que omplirà de llum la sala, a les 18.15 hores.
.jpg)
El film 'Ara la llum cau vertical' mostra la violència domèstica des dels ulls d'un maltractador atrapat en la violència Foto: Cedida
Una nena de sis anys i la Gloria, la seva mainadera, hauran d'aprofitar al màxim l'últim estiu que passen juntes quan la segona ha de tornar a Cap Verd per cuidar dels seus propis fills. Commovedora i captivadora, la peça focalitza en la importància dels gestos senzills.
[noticiadiari]99/13114[/noticiadiari]
Propostes interactives i plenes de hype
El Festival REC també convidarà a l'escenari tarragoní a Michael Keerdo-Dawson i Jaanika Arum, director i actriu protagonista -respectivament- de la pel·lícula estoniana The limits of consent. Els espectadors i espectadores que triïn aquesta sessió -a les 20.15 hores- gaudiran d'un film interactiu que els permetrà decidir entre 9 possibles finals.La història té lloc a les fredes nits de Tallin, on la protagonista es dedica a oferir consells d'amor i seducció a homes perquè connectin amb dones solitàries. Un drama psicològic i audaç sobre el sexe, el control i la manipulació.
El programa especial amb motiu del 25-N culminarà amb How to have sex, debut de la britànica Molly Manning Walker, a les 22.20 hores. Es tracta de la pel·lícula més hypejada de la temporada; atrevida, i provocativa, festera i juvenil, tres adolescents se'n van de vacances per viure el millor estiu de les seves vides. Es vestirà d'estrena després de triomfar com a Millor Direcció Novella a Valladolid.