Torna la Reus Viu el Vi amb la intenció d'igualar les xifres de l'any passat

El 2022 es va celebrar la primera edició després de la pandèmia batent el rècord de visitants i distribuint més de 90.000 tastos

La Reus Viu el Vi vol igualar les xifres de visitants i de tastos venuts de  l'any passat
La Reus Viu el Vi vol igualar les xifres de visitants i de tastos venuts de l'any passat | Cambra de Comerç de Reus
25 de maig del 2023
Actualitzat el 31 de maig a les 12:53h
La tretzena edició de la Reus Viu el Vi se celebrarà del dos al quatre de juny a la plaça de la Llibertat. La Cambra de Comerç confia repetir les xifres de l'any passat, en una edició que qualifiquen "de rècord". Jaume Domènech, director de la fira, recorda que era la primera després de la pandèmia i, tot i això, o potser per això, es van servir més de 90.000 tastos i es van vendre més de 13.000 copes.

"La fira és una plataforma que ressalta el bo i millor del territori Cambra", ha reivindicat. Comenta que la de Reus ha sabut consolidar un públic fidel i que, a jutjat per com funcionen les fires d'aquesta temporada, "hi ha bones perspectives". La fira obrirà divendres dia 2 de juny i dissabte dia tres de dos quarts de sis de la tarda a les onze de la nit.

Diumenge també obrirà a dos quarts de sis, però tancarà a les deu de la nit. Els estands de vermut, a més, obriran de dotze a dos quarts de tres del migdia de dissabte i de diumenge. El paquet de copa, porta copa, catàleg, barret i cinc tastos costarà setze euros, i cada tast individual, dos euros.
 

​Cellers convidats per obrir la Reus Viu el Vi cap enfora

Pel que fa a la gastronomia, amb vuit estands, els tastos costaran 3,50 euros cadascun i s'oferirà un paquet de cinc tastos per setze euros. Finalment, el lot vermut valdrà deu euros i inclourà un got de vidre, dos tastos de vermut, el catàleg, una bossa de patates, un pot d'olives i el barret. En aquest sector hi haurà el segon convidat de la mostra, el Celler Ronadelles i el seu Cap de Ruc.

El convidat principal d'enguany serà el celler Caves Ferret, de Guardiola de Font-rubí, a l'Alt Penedès. A més de Reus i el Baix Camp i, de fet, totes les comarques d'influència de la Cambra de Comerç, amb la Reus Viu el Vi es vol captar públic de fora. La inauguració oficial de la Reus Viu el Vi es farà a dos quarts de vuit del vespre de divendres amb el rector de la URV, Josep Pallarès, com a convidat.

També hi prendrà part la geganta Arlet, de la Colla dels Alegre, com a mostra de suport de la Cambra al projecte d'impulsar un nou element a l'entitat, la Somera. Durant tota la fira es posarà en marxa un concurs fotogràfic a través d'Instagram a través de l'etiqueta #MomentsReusViuelVi. Es repartiran tres premis a les millors imatges que consistiran en un lot de vins i un àpat per a dues persones en un restaurant de Reus.

Durant la presentació de la tretzena edició, feta aquest dijous, la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha reivindicat el vi i tots els productes de proximitat. De fet, ha fet una crida als restauradors de Reus perquè visitin la Reus Viu el Vi, coneguin els vins que s'hi mostren i els incorporin a les seves cartes.