'El bailarín' i 'Uglydolls', estrenes destacades de la setmana a Ocine Tarragona

'Vengadores: Endgame' continua omplint sales i sales de cinema des de la seva estrena dijous passat. A Tarragona, l'afluència de públic per veure l'última i esperadíssima pel·lícula de l'univers Marvel ha estat molt alta durant tots aquests dies i segueix portant centenars de persones al multi cinemes de Les Gavarres per saber com acaba (?) l'enfrontament dels Vengadors amb Thanos pel control del be i del mal.

 

Tres hores dedicades als fans incondicionals de Marvel

 

Sense fer cap espòiler i animant els fans de la saga i l'univers Marvel que encara no l'hagin vist a què ho facin perquè no es pot tancar una etapa tan llarga sense un final, sí que és cert que és una pel·lícula excessiva i innecessàriament llarga (tres hores), lenta i notablement avorrida durant la primera meitat de metratge. Suposa un intent desigual i irregular de posar en una mateixa història la intensitat emocional del dol per la pèrdua, l'èpica crepuscular i les pinzellades d'humor col·locades amb calçador.

 

Tot això intenta aglutinar l'essència de la marca Marvel dels últims deu anys però el conjunt no acaba de funcionar. Problemes? Que és massa més del mateix i que si bé els fans surten encantats després d'haver aplaudit, xiulat i fins i tot plorat dins la sala, si la intentes mirar una mica més enllà, no deixa de ser una pel·lícula mediocre que no acaba aportant res de nou i ni de bon tros, es tracta de la millor pel·lícula del Marvel de les que hem pogut gaudir aquests últims deu anys; almenys no és la millor que se'ns podia oferir després de veure tot el que ja hem vist.

  

Dit això i insistint en el fet que només pel fet que ja forma part de la història del cinema de ciència-ficció, és de visionament pràcticament obligat, repassarem les estrenes que aquesta setmana arriben avui, dimecres 1 de maig. Aquí podeu consultar la cartellera d'Ocine actualitzada amb els horaris i les sessions de les noves pel·lícules que arriben a les sales.

Estrenes de la setmana

1 'El bailarín (Nureyev, el cuervo blanco)'

Ralph Fiennes es posa darrere de les càmeres (també hi surt) per dirigir aquesta intensa i emotiva pel·lícula sobre el viatge que Rudolf Nureyev, el ballarí més gran de tots els temps, va fer l'any 1961 fora de la Unió Soviètica com a membre de la prestigiosa Kirov Ballet Company. En un moment històric dur, amb la KGB seguint-li els passos i amb qualsevol moviment, contacte o paraula sota sospita de traïció i espionatge, el ballarí haurà d'escollir entre la llibertat, la dansa o el seu país. Un drama solvent i molt ben construït.

2 'Keepers, el misterio del faro'


Gerald Butler, Peter Mullan i Connor Swindells protagonitzen aquesta història basada en fets reals i que ha generat la llegenda de l'illa de Flannan. Tres faroners han d'anar a una remota illa del Nord d'Escòcia per fer-se càrrec del far. MIsteriosament hi arriba un home amb un cofre misteriós. Tot es complica i aviat sabran que el que ha passat pot tenir conseqüències molt perilloses fins i tot per la seva vida. Mescla de thriller, drama i pel·lícula d'acció ambientada en una asfixiant illa que posarà a prova la lleialtat dels tres protagonistes.
 

3 'Uglydolls. Extraordinariamente feos'

Curiosa pel·lícula d'animació d'aquelles que intenten transmetre missatges positius als infants. Els ninots de joguina es van crear fa molt de temps per donar felicitat a tots els nens del món i viuen a una ciutat màgica on tot és perfecte. Però n'hi ha uns quants, els Uglydolls, que són imperfectes i lletjos i viuen a Uglyville, un lloc on ningú els jutja i on se senten feliços i protegits. Els dos mons s'uneixen i la convivència entre perfectes i imperfectes no serà gens fàcil.

4 'Vitoria 3 de marzo'

Estrena molt adequada per l'1 de maig ja que es tracta d'un drama amb to de documental sobre les reivindicacions salarials i laborals. El 3 de març de 1976, després de diversos mesos de vaga es convoca una aturada general a Vitoria i el Govern veu amb preocupació que es pugui extendre a la resta d'Estat. Davant de les mobilitzacions, la policia rep ordre d'actuar amb contundència i aquells fets canviaran la història de les reivindicacions laborals per sempre.