Setmana de ressaca post-Oscars al cinema però amb alguna sorpresa agradable

Ja són a la venda les entrades anticipades per una de les grans estrenes Marvel de l'any: 'Capitana Marvel'| Ocine Les Gavarres reestrena un clàssic imprescindible 'La lista de Schindler'

Setmana de ressaca post Oscar i on, tot i això, trobem un parell d'estrenes a tenir en compte. En parlem tot seguit, però abans, recordeu que podeu comprar les entrades de forma anticipada per l'estrena Marvel de l'any, 'Capitana Marvel' que arriba a les pantalles d'Ocine el pròxim dia 8 de març. També podeu comprar anticipadament les vostres entrades per la nova edició del cicle Òpera & Ballet, amb Madame Butterfly de Puccini, des del Teatro Real de Madrid i sota la dirección de Mario Gas i Marco Armiliato. La podreu veure a Ocine Les Gavarres el pròxim dimarts dia 5 a partir de les 20:15.

Reestrena de La Lista de Schindler, el clàssic d'Steven Spielberg

Aquest 2019 fa 25 anys que es va estrenar a les sales de cinema 'La Lista de Schindler', una mirada a l'Holocaust dirigida per Steven Spielberg i protagonitzada per Ben Kingsley, Caroline Goodall, Liam Neeson i Ralph Fiennes. La pel·lícula, d'una sobrietat, elegància, cruesa continguda i perfecció formal com poques vegades s'ha vist en el cinema actual, va aconseguir set premis Òscar i l'ovació de públic i crítica, esdevenint una de les pel·lícules més recordades de la dècada dels anys 90. 

Coincidint amb les seves noces de plata, Ocine Les Gavarres reestrena aquesta setmana en pantalla gran, 'La Lista de Schindler'. Com ja ha fet anteriorment el multi sales tarragoní amb clàssics imprescindibles del cinema com 'El Padrino' o 'Blade Runner', els espectadors que vulguin tornar a gaudir d'aquesta obra mestra en pantalla gran o els més joves que vulguin descobrir-la al cinema, podran fer-ho des d'aquest dijous dia 28 de febrer fins diumenge dia 3, en una sessió diària a les 21:30h.

'La lista de Schindler' | Cedida

 

I encara en cartellera també podeu veure la flamant guanyadora dels Oscar 2019, 'Green Book', un premi força merescut (juntament amb 'La favorita' i 'El vicio del poder' eren la tríada de més qualitat) en un any on tot ha quedat molt repartit i en què el principal factor a destacar és que o els Oscars són capaços d'agafar embranzida de nou i tornar-se a situar en l'imaginari de les noves generacions d'espectadors, o més ràpid del que pot semblar, acabaran quedant com uns reconeixements cinematogràfics més, només esperats i digeribles (i amb reserves) pels que seguim essent espectadors de sala de cinema militants per sobre de qualsevol altra forma d'accés a les pel·lícules d'estrena.

 Aquestes són les estrenes d'aquest divendres dia 1 de març:

'Bienvenidos a Marwen'

Robert Zemeckis és un director que s'ha sabut reinventar amb el pas dels anys, des d'aquelles mítiques 'Regreso al Futuro', 'Forrest Gump', 'Contact' o 'Náufrago'. Ara torna amb una pel·lícula que arriba en un bon moment per triomfar a taquilla amb una història de superació, inspirada en fets reals sobre un dibuixant d'il·lustracions bèl·liques que, després d'una brutal pallissa, queda gairebé incapacitat per seguir dibuixant, amb amnèsia parcial inclosa. És llavors quan es refugia en una idílica maqueta d'un poble anomenat Marwen, on trobarà una doble vida per seguir endavant. Art i imaginació per cuar la ment.

 

'Feedback'

'Feedback' | Cedida

 

El típic thriller amb programa de ràdio al centre de la trama i on el locutor ha de fer en directe el que uns psicòpates que entren en directe a l'estudi li ordenen a punta de pistola. Aquí el protagonista és una estrella de la ràdio que es prepara per explicar a l'audiència un gran escàndol futbolístic. Els segrestadors, però, volen que expliqui una altra trama, costi el que costi. La nit s'acabarà convertint en un autèntic malson per a tots.

'4 latas'

'4 latas' | Cedida

 

  

Gerardo Olivares ('Entrelobos', 'Hermanos del viento', 'El faro de las orcas') dirigeix aquesta comèdia amb punts dramàtics on dos amics (Jean Renó i Hovik Keuchkerian) decideixen visitar un tercer amic (Enrique San Francisco) que està malalt a Mali. Recordant els viatges que tots tres feien junts als anys 80, creuant Àfrica en cotxes que després venien a Mali i a Níger, s'aventuren a travessar el Sàhara en un 'Quatre Llaunes' que encara conserva la seva filla. Hi apareixen també Susana Aibatua, Francesc Garrido i Arturo Valls.

'Van Gogh, A las puertas de la eternidad'

'Van Gog, A Las Puertas De La Eternidad' | Cedida

 

Aquesta setmana hem pogut veure l'espectacular documental sobre Van Gogh dins el cicle de Los Grandes del Arte en el Cine' a Ocine Les Gavarres. Si us heu quedat amb ganes de més cinema sobre el genial pintor, aquest divendres arriba la particular visió de Julian Schnabel ('Basquiat', 'Antes que anochezca', 'La escafandra y la mariposa') centrant-se en l'època en que Van Gogh (Willem Dafoue) va viure a França, coneguent membres de l'avantguarda amb Paul Gauguin al capdavant (Oscar Isaac). És l'època on Van Gogh va pintar les obres mestres espectaculars que són reconeixibles en tot el món avui en dia.

Consulteu totes les pel·lícules que podeu veure a Ocine des de la seva web, on també podreu adquirir les vostres entrades anticipades en línia i sense fer cues a taquilla.

"CINEMA: Noves aventures a Tarragona d'una coneguda saga d'animació infantil" "AGENDA: Arriba a Tarragona el documental sobre Van Gogh que combina art i cinema"