'1917': cinema bèl·lic que arriba a les pantalles de cinema amb aroma d'Òscar

La pel·lícula dirigida per Sam Mendes que arriba aquest divendres a la cartellera d'OCINE és una de les preferides per les candidatures dels Premis Òscar de Hollywood.

Repassem seguidament les pel·lícules que arriben a la cartellera tarragonina, un cop passades les festes de Nadal. Aquestes són les pel·lícules que podreu veure a partir d'aquest divendres deu de gener a les sales d'Ocine:

Estrenes de la setmana

1 '1917'

Sam Mendes ('American Beauty', 'Revolutionary Road', 'Skyfall' o 'Spectre') torna per la porta gran al cinema amb una espectacular pel·lícula bèl·lica consistent en un llarg pla seqüència de dues hores ambientat a la Primera Guerra Mundial, al nord de França, quan dos soldats britànics reben la missió d'entregar un missatge en temps rècord per evitar una massacre de soldats.

 

Una pel·lícula realista i angoixant que ha captivat la crítica (i el públic) pel seu realisme i caràcter de superproducció artesana. Protagonitzen Dean-Charles Chapman i George McKay secundats per Benedict Cumberbatch, Colin Firth o Richard Madden. Sona amb força pels Òscar.

2 'El faro'

Duet interpretatiu d'altura entre Willem Dafoe i Robert Pattinson en una història que dirigeix Robert Eggers ('La bruja'), rodada en blanc i negre i que juga al terror psicològic, evocador i allunyat de la fórmula música-silenci-ensurt, que tan utilitza el gènere. Aquí estem davant una cosa més fosca, més profunda, més de diàleg teatral i complex entre passat i present, entre els dos personatges, la bogeria, la solitud i una atmosfera pesada en una illa petita coronada pel far del títol.

3 'La guerra de las corrientes'

Pel·lícula amb reminiscències històriques que es fixa en els inicis de l'electricitat i en la batalla que van mantenir Thomas Edison i George Westinghous amb Nikola Tesla per implantar el seu sistema elèctric a escala mundial. La versió inicial de la pel·lícula - n'hi ha tres - estava produïda per Harvey Weinstein però amb l'escàndol que va saltar sobre els seus abusos sexuals i amb la postproducció nefasta que va fer del llargmetratge dirigit per Alfonso Gómez-Rejón, la pel·lícula va quedar aparcada. Ara torna amb nova banda sonora, nou muntatge i escenes extres i amb la producció de Martin Scorsese.

4 'Pavarotti'

Ron Howard li ha agafat gust al documental musical. N'ha rodat un amb Jay-Z i un sobre The Beatles i ara es fixa en el tenor italià Luciano Pavarotti, recorrent la seva trajectòria des dels seus humils orígens a Mòdena fins a convertir-se en l'artista d'òpera més important del món. La pel·lícula que es podrà veure una setmana als cinemes busca saber qui hi havia darrere del mite i inclou molt de material inèdit i dels arxius personals de l'artista.