Brad Pitt protagonitza la pel·lícula de ciència ficció més esperada de la tardor

Aquesta setmana s'estrena la pel·lícula que va inaugurar el Festival de Cinema en Català de Roda de Berà, 'Barcelona 1714'.

Setmana d'estrenes potents i amb vocació de jugar un paper destacat en la temporada de festivals que ja ha començat. Mentre el cicle Òpera&Ballet 2019-2020 ja escalfa motors per la seva estrena el pròxim dia 24 de setembre,   les millors pel·lícules d'estrena arriben a Tarragona setmanalment i a partir d'aquest divendres 20 de setembre, les pel·lícules que podreu veure a les sales OCINE de la demarcació són les següents:

 

 

Estrenes de la setmana

1 'Ad Astra'

Hi ha pel·lícules que no se sap ben bé si estan creades per explicar una història en concret, al servei d'una star de Hollywood (Brad Pitt en aquest cas) o per aprofitar l'estela d'històries similars anteriors ('Gravity' o 'First man: el primer hombre'). En aquest drama de ciència-ficció dirigit pel camaleònic James Gray ('Z, la ciudad perdida', 'El sueño de Ellis' ' Cuestión de sangre: Little Odessa' o 'La noche es nuestra') el protagonista, l'astronauta Roy McBride ha de viatjar als límits exteriors del sistema solar per retrobar el seu pare perdut i treure l'entrellat d'un misteri que amenaça la supervivència del nostre planeta. Les relacions patern-filials tractades amb certa profunditat – una constant en el cinema de Gray, més aplaudit en general per la crítica que pel públic - i la solitària i fosca ciència-ficció amb tocs de thriller com a teló de fons són la constant d'aquesta història que és una de les apostes potents d'aquest mes de setembre.

2 'Downton Abbey'

La sèrie anglesa més premiada de la història es converteix ara en pel·lícula. La família Crawley i els seus servents es preparen per a una visita reial a la mansió amb les tensions, problemes i també situacions britànicament gracioses que aquest daltabaix pot comportar. Amb guió de Julian Fellowes (creador de la sèrie i guionista de la pel·lícula), un dels autors més admirats d'Anglaterra anuncia la pel·lícula com a 'més gran, més lluent i millor que la sèrie'. El repartiment de la pel·lícula és també l'original de la sèrie.

3 'Barcelona 1714'

La pel·lícula que va inaugurar la 12a edició del FIC-CAT de Roda de Berà arriba aquest divendres als cinemes. El llargmetratge dirigit per Anna M. Bofarull està protagonitzat per Alba Brunet, Bernat Quintana, Juanjo Puigcorbé i Àlex Casanovas i s'ambienta a Barcelona, l'any 1714, en el moment en que 40.000 soldats es preparen per assetjar la ciutat que serà defensada per 6.000 civils fins a la mort.

Emmig del conflicte bèl·lic, una noia i l'home a qui estima, un oficial dedicat en cos i ànima a la defensa de la seva terra, lluiten per la seva història d'amor i per sobreviure.

Després d'anys treballant per portar a terme la primera pel·lícula amb l'any 1714 com a teló de fons (el rodatge es va dur a terme els anys 2013 i 2014) aquesta setmana es podrà per fi veure en una vintena de cinemes catalans, entre ells, a Ocine Les Gavarres

4 'Manou'

La imaginació de mons i trames per atraure el públic infantil (familiar) als cinemes sembla lluny d'esgotar-se i la fórmula d'adaptar personatges i situacions reals – del món animal, en molts casos – per dibuixar històries inspiradores i que transmetin valors positius segueix funcionant. D'Alemanya arriba Manou, una petita oreneta criada per error per una parella de gavines. Ell creix pensant que és una gavina però aviat veurà que mai serà acceptat per la resta d'ocells com a tal. Això l'obliga a fugir per retrobar-se amb els ocells de la seva espècia però els dos mons, el de les gavines i el de les orenetes s'hauran d'unir per afrontar conjuntament un problema que els afectarà a tots.

5 'Cegado por la luz'

Aquest estiu teníem una comèdia ben plantada amb la música de The Beatles ('Yesterday') com a teló de fons i ara arriba una història amb certes similituds però amb Bruce Springsteen com a element inspirador. Es tracta d'aquesta comèdia dramàtica amb la playlist dels primers anys de The Boss com a banda sonora. Un adolescent britànic d'ascendència pakistanesa que viu a Luton, l'any 1987 veu el futur bastant negre. Escriu poesia per escapar de la realitat però l'entorn no ajuda a la creativitat. Quan un company de classe li descobreix l'emergent Bruce Springsteen, la vida del jove canvia radicalment, doncs veu similituds entre la seva vida i les potents lletres d'Springsteen. Això l'inspirarà per alçar la veu i començar a donar sortida als seus somnis reprimits. Tot compta amb el vistiplau d'Springsteen.

Més notícies de la categoria Cartellera