'Cuerdas', del tarragoní José Luís Montesinos, s'estrena divendres a Ocine Les Gavarres

Les últimes estrenes de cinema d'aquest mes de febrer també ens porten a la bogeria invisible, al cor de la màfia i a una associació de suport a persones amb autisme

Última tanda d'estrenes de cinema d'aquest mes de febrer i setmana amb novetats molt vistoses i algunes d'elles, també, recomanables. Aquestes són les pel·lícules que podreu veure a OCINE Tarragona a partir del dia 28 de febrer:

Estrenes de cinema del 28 de febrer de 2020

1 El hombre invisible

Pel·lícula potent, intensa, sense treves ni miraments. Es tracta d'una actualització del clàssic de la literatura d'H.G. Wells amb molts elements a tenir en compte: Blumhouse, la productora que millor factura pel·lícules de por i intriga a la sala de màquines, Leig Whannell, especialista en el gènere i guionista de la mítica Saw, a la direcció i Elisabeth Moss, una de les actrius més polifacètiques i arriscades del panorama actual com a protagonista.

La lluita de la protagonista per allunyar-se de la bogeria que li produeix saber que la seva exparella, morta, no ha desaparegut realment sinó que ha aconseguit fer-se invisible és el fil conductor d'un thriller d'ensurts, de terror psicològic i d'acció, molt ben escrit i interpretat. Cinema de crispetes però de qualitat.

2 The Gentlemen: Los señores de la mafia

El nom de Guy Ritchie ja va associat a un estil, una estètica i un muntatge determinats que acostuma a agradar força i s'ha erigit ja com un estil propi; no pas original - agafa d'aquí i d'allà: Tarantino, Michael Bay, Scorsese... - però sí efectiu i amb un punch dels que fa sortir del cinema sentint-te una mica més fort, guapo i dur.

Si us han agradat històries com 'Snatch: cerdos y diamantes', 'Lock&Stock', 'Reservoir Dogs', 'Infiltrados', 'Kingsman' o 'Baby Driver', hi trobareu una mica de totes en aquesta història de mafiosos amb Charlie Hunnam, Matthew McConaughey, Jeremy Strong, Colin Farrell o Hugh Grant.

3 Cuestión de justicia

Basada en una història real, se centra en la història d'un jove advocat que va renunciar a ofertes de feina ben remunerades per viatjar fins a Alabama i posar-se a defensar persones que havien estat condemnades injustament o sense recursos per una representació legal competent.

Això li va portar satisfaccions personals però també va suposar el seu enfrontament amb el sistema en un entorn amb fortes desigualtats socials. Walter McMillian (Jaime Foxx) va ser, sentenciat a pena de mort per un assassinat tot i proves evidents de la seva innocència, va ser un dels seus casos més sonats.


Coprotagonitzen Michael B.Jordan i Brie Larson.

4 Especiales

Pel·lícula escollida per tancar l'última edició del Festival de Cannes, l'última pel·lícula d'Eric Toledano i Olivier Nakache ('Intocable', 'Samba'). Ens tornem a endinsar en entorns socials desfavorits i oblidats de la mà de Bruno i Malik, dos amics que tenen una associació d'ajuda i suport a nens i adolescents amb autisme.


Històries humanes, crítica social, sensibilitat i emoció en una bona història, que faria millor pinta sense la sensació d'haver-la ja vist moltes vegades, darrerament.

5 Cuerdas

Com és habitual, Ocine Tarragona fa una aposta pel cinema local i programa la nova i aplaudida pel·lícula del director tarragoní José Luís Montesinos. La història es titula 'Cuerdas' i el mateix director l'ha definit com una «història de supervivència», situada, però, al límit de l'angoixa i la tensió. La pel·lícula protagonitzada per Paula del Río i Miguel Ángel Jenner ens explica la història d'una noia tetraplègica que queda atrapada a casa seva, enmig de la muntanya i amb un gos rabiós amenaçant-la.

Amb aquesta premissa tan dura, el director tarragoní signa una història sòlida, emocionalment molt potent i amb punts de terror i suspens que acaben funcionant com a catarsi de les pròpies pors i limitacions. Tot plegat, intens, amb un guió sòlid i una interpretació - la de la protagonista, amb només divuit anys quan va rodar-la- realment bones.

A partir d'aquest divendres i durant tot el cap de setmana tindreu una oportunitat única de veure 'Cuerdas' a Ocine Les Gavarres, en pantalla gran i amb tota la qualitat sonora i visual del millor multi sales de la província.

6 El doble más quince

Pel·lícula molt interessant que va passar pel Festival de Málaga i que protagonitzen Maribel Verdú i Germán Alcarazu. Una dona que s'apropa ja als cinquanta anys sent que el seu moment ha passat i es pregunta si encara és a temps d'enamorar-se de veritat.

Ho descobrirà aviat i en paral·lel a la història d'un adolescent que encara no ha trobat el seu camí. Les seves vides confluiran en un punt de difícil equilibri. Dirigeix Mikel Rueda, qui ja havia dirigit un curtmetratge protagonitzat per Verdú i Alcarazu, ara fa tres anys. De la bona sintonia de llavors en neix ara aquesta pel·lícula tan plena de complicitat.

"🎬 'Manhattan sin salida', la pel·lícula que arriba a Tarragona i no us podeu perdre!" "🎦Un espectacular documental arriba a Ocine Les Gavarres aquesta setmana"