GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

'Matrix' i 'Muñeco Diabólico' tornen al cinema per celebrar el seu aniversari a la pantalla gran

Repassem tot seguit les estrenes cinematogràfiques d'aquest divendres 28 de juny a les sales Ocine de Tarragona.

 

  

A més de les pel·lícules que us presentem a continuació aquesta setmana hi ha dues cites a les sales d'Ocine Les Gavarres d'aquelles que no es poden perdre els nostàlgics però tampoc els espectadors més joves, que vulguin viure i veure en pantalla gran un títol que ha marcat la història del cinema recent, estèticament i argumentalment. Es tracta de la projecció de 'Matrix' 20 anys després de la seva estrena i en versió original. Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss o Hugo Weaving tornaran a reviure al cinema a la pell dels personatges que els van fer mites mundials del canvi de segle.

 

 

  

També aquest divendres, i en un altre registre molt diferent, arriba a les sales tarragonines un altre dels personatges que va atemorir grans i petits, en aquest cas, fa trenta anys. Es tracta de 'Muñeco Diabólico', en una recreació actualitzada d'un dels clàssics del terror contemporani.

 

 

  

Recordeu també que els pròxims dilluns 1 de juliol i dimarts 2 acaba el cicle 'Els grans de l'art al cinema' amb la projecció d'un documental sobre Rembrandt, que podreu veure a Les Gavarres.

 

Podeu consultar totes les pel·lícules en cartell, els seus horaris, informació i compra d'entrades a la web d'Ocine.

Estrenes de la setmana

1 'La viuda'

Thriller d'aquells que, si t'agafa despistat, et pot deixar enganxat a la butaca a mesura que va avançant el metratge. Isabell Huppert, notable intèrpret que enllaça projectes, un darrere l'altra es posa a la pell de Greta, una pianista vídua que ha perdut una bossa al metro i que un bon dia coneix, Frances (Chloë Grace Moretz) una jove que acaba d'arribar a la ciutat i que li torna la bossa. Comença una relació d'amistat que aviat es transformarà en una altra cosa més fosca, obsessiva i perillosa per culpa de la desesperada necessitat de companyia que té Greta. Dirigeix un personatge interessant i amb una filmografia heterogènia i alternativa, Neil Jordan.

2 'Los Japón'

L'any 1614, una expedició japonesa encapçalada pel nét de l'emperador va desembarcar al poble sevillà de Coria del Río i l'hereu al tron es va enamorar d'una noia sevillana, va formar una família i mai va tornar al Japó. 400 anys després, l'heroi legítim del tron resulta ser Paco Japón, veí de 37 anys d'aquest poble. D'avui per demà es troba vivint amb la seva família al Palau Imperial. Els tòpics sobre el Japó i l'humor amable i simpàtic del guió fan la resta. Dani Rovira, Maria León, Maya Murofushi i Antonio Dechent són els protagonistes.

3 'Los días que vendrán'

Vir i Lluís fa només un any que surten junts quan ella es queda embarassada. La pel·lícula, amb un to pròper, intimista, càmera en mà, primers plans i molta emoció, segueix l'aventura de la gestació d'un fill, les seves pors, alegries, expectatives i realitats que durant els nou mesos d'embaràs, creixen davant d'ells. La pel·lícula ha guanyat la Bisnaga d'Or al Festival de Málaga i està protagonitzada per Albert Prat, María Rodríguez Soto, Sergi Torrecilla i David Verdaguer.

4 'Los muertos no mueren'

Què fa Jim Jarmusch ('Paterson', 'Flores Rotas' o 'Dead man') dirigint aquesta pel·lícula de zombies acompanyat de Bill Murray, Adam Driver, Steve Buscemi, Selena Gómez, Chloe Sevigny o Tilda Swinton? Doncs explicar-nos una metàfora sobre els addictes al mòbil i a les xarxes socials a través d'una invasió zombi al poble de Centerville. Comèdia, terror, sang, una paròdia de Kill Bill i una pel·lícula divertida però molt menys profunda i reflexiva que les anteriors d'aquest director, habitualment més alternatiu que amb l'estrena d'aquest divendres. Va inaugurar l'últim Festival de Cannes amb aplaudiments discrets.

5 'Tu mejor amigo: un nuevo viaje'

Les històries amb animal protagonista són divertides, emotives i entretingudes. Agraden als nens i nenes i provoquen un somriure tendre als pares. En aquest cas ens trobem davant la seqüela de l'èxit 'Tu mejor amigo' amb el gosset Bailey com a protagonista. Algunes amistats van més enllà d'aquesta vida.

6 'Venganza bajo cero'

Liam Neeson s'ha especialitzat en thrillers d'acció solvents i amb trames interessants i entretingudes. Aquí hi ha un punt d'humor que no hem trobat en històries similars que han funcionat bé a taquilla i han passat el filtre de la crítica ('Venganza', 'Venganza: Conexión Estambul', Non-Stop (Sin escalas)', 'Una noche para sobrevivir', 'V3nganza'). Aquí es posa a la pell d'un pare que vol venjar la mort del seu fill, assassinat per uns narcotraficants.