Els dibuixos de Dora la Exploradora i Playmobil acaparen les estrenes de cinema

Repassem les estrenes de cinema d'aquesta darrera setmana del mes d'agost. Els dibuixos animats i els personatges infantils segueixen tenint el protagonisme a les sales de cinema d'Ocine Tarragona on, a partir d'aquest divendres, podreu veure les següents pel·lícules:

Estrenes de la setmana

1 'Anna'

Luc Besson torna a intentar-ho després de l'estrepitós fracàs en el qual havia posat tantes esperances, 'Valerian i la ciudad de los mil planetas'. Ara presenta un thriller amb assassina sexy i implacable com a protagonista a l'estil d''Atómica' o 'Gorrión Rojo' que tan bé han funcionat entre crítica i taquilla. Protagonitza Sasha Luss, una model que ja sortia a 'Valerian' acompanyada de Cillian Murphy, Helen Mirren i Luke Evans. Si el gènere us convenç, la pel·lícula es veu interessant i que oferirà el que promet.

2 'Dora y la ciudad perdida'

Nou personatge de dibuixos animats que passa a la pantalla gran, aquí una mica més crescuda que en la versió animada i amb l'esperança que la taquilla aconseguida fins ara remunti, doncs l'estrena ha estat discreta i de moment, els números no surten. La crítica, això sí, l'ha deixat prou bé i us farà el pes si el que busqueu és cinema familiar, aventures a la selva i passar l'estona distrets amb 'una d'aventures' per tota la família. Protagonitza la desconeguda Isabel Moner i dirigeix James Bobin ('Alicia a través del espejo', 'Los Muppets').

3 'Objetivo: Washington DC'

Hollywood aconsegueix fer sagues del no-res i en això precisament rau part de l'èxit i l'encant d'aquesta poderosa indústria cinematogràfica. L'any 2013, Antoine Fuqua dirigia 'Objetivo: La Casa Blanca' una entretinguda i potent història protagonitzada per Gerard Butler i Aaron Eckart sobre uns terroristes que entren a la Casa Blanca. La pel·lícula va funcionar, va tenir segona part, desplaçant la trama terrorista a Londres i ara torna a Washington però amb nou objectiu; l'agent secret Mike Banning (Butler) que va impedir els atacs en les dues primeres parts. Morgan Freeman torna a ser el president dels Estats Units, la trama s'assembla a les anteriors i se'n surt igual de bé i tot plegat, ho dirigeix Ric Roman Waugh ('El mensajero')

4 'Quien a hierro mata'

A hierro muere, ja ho diu la dita. Paco Plaza ('Verónica') torna amb un inquietant thriller protagonitzat per Luís Tosar que sap com pocs actors espanyols crear personatges ambigus i plens de matisos. Aquí és un infermer d'una residència gallega on ingressa un narco que acaba de sortir de la presó. El negoci queda en mans dels seus dos fills però aviat començarà un terrible joc de venjança relacionat amb el passat. Thriller d'alt voltatge argumental i d'aquells que et mantenen assegut a la butaca i sense respirar.

5 'Playmobil: la película'

Els Lego han funcionat molt bé i tenen la seva pròpia saga així que era qüestió de temps que els Playmobil també tinguessin les seves aventures al cinema. Sota la direcció del debutant Lino DiSalvo, el món mític dels Playmobil cobra vida amb aventures per tota la família i amb una estètica animada i amb multitud de personatges. Si funciona a taquilla, segurament tindrà continuïtat.

6 'Tu fotografia'

Pel·lícula mig romàntica, mig costumista de la realitat actual índia i que ha passat per Sundance i per la Berlinale amb un resultat discret. Dirigeix Ritesh Batra ('El sentido de un final') i ens explica l'inici d'una relació amorosa que comença gràcies a una fotografia. La relació haurà de sobreposar-se a la realitat familiar de la parella i als costums de l'Índia, on hi figuren els matrimonis concertats.