GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Margot Robbie protagonitza les estrenes de cinema amb 'Aves de presa' i 'El escándalo'

Aquest divendres dia 5 de febrer, arriben les estrenes cinematogràfiques a Ocine Les Gavarres. Abans però podreu degustar l'òpera Giselle al multisales tarragoní

Estimulant setmana d'estrenes cinematogràfiques en la quan ens arriben dues propostes interessants i refrescants a la vegada, i totes dues protagonitzades per l'actriu de moda, Margot Robbie.

 

Les desgranarem seguidament però abans recordem també un d'aquells esdeveniments artístics que permeten als espectadors tarragonins gaudir de la millor òpera del món, en directe i còmodament des de les butaques d'Ocine Les Gavarres.

 

Es tracta, en aquesta ocasió, de Giselle, la magnífica òpera amb música d'Adolphe Adam interpretada en directe des del Palais Garnier a càrrec del Ballet de l'Òpera de París. Dirigida per Koen Kessels i Alexandre Benoi, es tracta d'una de les òperes més romàntiques de la història, clàssica tant argumentalment com de posada en escena i estètica amb tutús, tuls i molta gassa a l'escenari. Una producció brillant - de només dues hores - que podreu gaudir aquest dijous dia 6 a partir de les 19:15 de la tarda.

Estrenes de cinema

1 'Aves de presa o la fantabulosa emancipación de Harley Queen'

Segurament no tindríem aquesta pel·lícula en cartellera si no fos per l'actriu Margot Robbie qui va donar al personatge de la xicota del Joker, Harley Queen, un carisma i una personalitat pròpia que hi han propiciat aquest spin off que engrandeix el personatge i li dóna una trama al seu servei.


Robbie és l'actriu de moda a Hollywood. Debutant pel gran públic com a parella del personatge de Leonardo DiCaprio a 'El lobo de Wall Street', l'hem pogut veure a històries tan destacades com 'Yo, Tonya', 'Érase una vez en...Hollywood'. Aquesta setmana, estrena 'Aves de presa y la fantabulosa emancipación de Harley Queen' (que també produeix ella) i 'El escándalo'.


Què trobarem a 'Aves de presa'? Vindria a ser com un 'Escuadrón suicida' liderat per Queen i on coneixerem tant la seva delirant vida quotidiana com la seva colla d'amigues, tan estranyes i fascinants com ella. Divertida, cínica, amoral i esbojarrada, pel·lícula i personatge es confonen bastant, tot amb un punt reivindicatiu del feminisme i on la solidesa de la trama no té tanta importància. Una incògnita que només es pot valorar veient-la.

2 'El escándalo'

Cinta que s'ha colat als Oscar protagonitzada per Nicole Kidman, Charlize Theron i Margot Robbie i que relata la història real de tres periodistes que van desvetllar els anys d'abusos de Roger Ailes, president de TV Fox News.

Una mena de David contra Goliat similar al MeToo d'ara. Dirigeix Jay Roach ('Trumbo', 'En campaña todo vale', 'Los padres de él') i conjuga bastant bé la duresa de la història amb fer-la cinematogràficament atractiva, sense perdre el ritme ni esdevenir únicament un panflet tòpic i estereotipat.

3 'Solo nos queda bailar'

Pel·lícula reivindicativa en molts sentits. Merab és l'estrella de la seva companyia de dansa a Geòrgia. Fins que un dia apareix Irlaki un altre noi que s'acaba convertint en el seu rival sobre l'escenari i en el seu desig secret fora d'ell.

Amb una premissa com aquesta, la pel·lícula ha causat molt de rebombori a Geòrgia on es va rodar, amb fortíssimes mesures de seguretat, i és la representant de Suècia als Òscar, doncs el seu director Levan Akin, va néixer a Estocolm però és descendent de la minoria turca expulsada de Geòrgia després de la II Guerra Mundial.

4 'Vida oculta'

Terrence Malick és un director críptic, fascinant i avorrit en similars proporcions. Les seves pel·lícules, pensades per un públic que viu el cinema més com a experiència que com a espectacle, agraden molt o no agraden gens.

Ara presenta 'Vida oculta'. Llum natural, seqüències molt llargues, naturalesa i un entorn asfixiant, el de l'Àustria ocupada pels nazis són el context d'aquesta història protagonitzada per August Diehl, en el paper d'un granger austríac que es nega a lluitar a favor dels nazis. Això portarà terribles conseqüències tant per ell, com per la seva família.

5 'Una misión de locos'

Acabem amb la frivolitat cinematogràfica de la setmana tot i que potser ho és menys del que pot semblar a priori. Es tracta d'una pel·lícula d'espies còmica, amb Dani Boom com a protagonista (boig o molt intel·ligent i hàbil?) espia que surt d'un psiquiàtric.

Cotxes, persecucions, humor a la francesa i girs inesperats són els elements essencials d'aquesta comèdia.