Timothy Spall en un fotograma de 'Nieva en Benidorm' d'Isabel Coixet

Isabel Coixet, Akira i bon cinema català, protagonistes de la setmana a Ocine Les Gavarres

Setmana d'estrenes esperades i d'agradables sorpreses a la cartellera d'Ocine Gavarres. Durant el cap de setmana, continuen les sessions matinals a preu reduït

Els dimecres arriba el moment de començar a pensar en el cap de setmana i en l'oferta cultural que ens ofereix. El cinema ocupa sempre un lloc preeminent amb l'arribada de les estrenes a la cartellera d'Ocine Les Gavarres.


I recordeu que els dissabtes i els diumenges podeu també gaudir de les sessions matinals a preu reduït. A partir d'aquest divendres dia 11 podreu gaudir de les següents novetats:


Akira 4K


Una de les obres més importants del cinema anime ha sigut 'Akira' convertida ja en un clàssic, no només del gènere manga sinó del cinema en general. Fa ja més de trenta anys que es va estrenar als cinemes del Japó i ara celebra el seu aniversari amb un retorn als cinemes en versió 4k i totalment millorada d'imatge i so.


És un molt bon moment per tornar a veure aquesta pel·lícula, ja que està ambientada l'any 2019 – llavors llunyà – i ens endinsa en els experiments amb humans que es duen a terme en una ciutat subterrània per aconseguir un guerrer definitiu que aconsegueixi el poder absolut per dominar el món.

Un jove amb poders psíquics serà l'escollit malgrat les seves reticències i els seus dilemes morals


La primera navidad


Nadal porta pel·lícules de tota mena. Des de les típiques comèdies romàntiques amb els llumets nadalencs de fons, a recreacions més o menys encertades dels passatges més coneguts de la Bíblia a pel·lícules inclassificables com la que ens ocupa ara.


Es tracta d'una comèdia esbojarrada, que ens pot portar a la ment històries similars com 'La vida de Bryan' dels Monthy Python però amb menys mala llet i dos graus per sota d'agudesa dialèctica.
'La primera navidad' s'ha convertit en tot un fenomen a Itàlia i està protagonitzada pel duet d'humoristes Salvatore Ficarra i Valentino Picone, que també l'han escrit i la dirigeixen.


Un lladre d'art sacre i un capellà viatgen en el temps fins a l'any zero i allà, en una societat convulsa i desorientada, hauran de saber trobar l'esperit de Nadal. La pel·lícula va guanyar el Premi del Públic en els últims David di Donatello.


Nieva en Benidorm


Isabel Coixet és una directora amb un estil personalíssim que retrata com pocs directors saben fer-ho, les intimitats humanes. Després de 'La librería' i d'Elisa i Marcela' (que va rodar per Netflix) Coixet torna a la seva essència, la de 'Mi vida sin mi', 'La vida secreta del las palabras' o 'Nadie quiere la noche'.


Com si es tractés d'un 'Lost in translation' espanyol, Coixet situa un treballador de la banca anglès, metòdic, maniàtic i solitari enmig de Benidorm, ciutat que visita just després de jubilar-se per buscar al seu germà que ha desaparegut. 

Deambulant per la ciutat espanyola turística per excel·lència, el protagonista (Timothy Spall) coneixerà una misteriosa dona i una policia (Carmen Machi) obsessionada per la presència de Sylvia plath els anys cinquanta a Benidorm. Coixet en estat pur.


Otra vuelta de tuerca


Amants del terror, el cinema us torna a convocar. 'The Turning' que així es diu originalment és una terrorífica història amb tots els elements típics del gènere. Una noia rep l'encàrrec de cuidar dos nens. La contracta el tiet dels menors, que s'han quedat sense pares. Aviat descobrirà que tant els nens com la mansió no viuen amaga terribles secrets i que les coses no són el que semblen.


Es tracta d'una adaptació de la novel·la de Henry James 'The Turn of the Screw'' i realment, després de veure'n el tràiler, no fa mala pinta si sou fans del gènere.Para toda la vida


Si us ve de gust asseure-us a la foscor del pati de butaques i deixar que les llàgrimes brollin sense control aquesta és la vostra pel·lícula perfecta aquesta setmana. Una parella amb tot el futur al davant veu com tot es trenca en mil bocins quan a ell li diagnostiquen un càncer terminal.

La mescla de sentiments, por i emocions que provoca tot això en els dos protagonistes i en el seu entorn conformen un còctel dramàtic i romàntic que us deixarà ben tocats.Terra de telers


Ocine Les Gavarres fa una nova aposta pel cinema català i pels projectes enfocats a divulgar en forma d'art la nostra història i arrels i programa 'Terra de telers'.
Llargmetratge històric que recorre la història d'una família que fuig de la duresa i la misèria del món agrícola dels anys vint del segle passat i s'instal·la en una colònia industrial buscant un futur millor.


Des dels inicis, quan arriben amb un ruc i una maleta com a únic equipatge fins als records de vellesa de la protagonista, passant per les vicissituds de la guerra i per la vida en una colònia industrial.


'Terra de telers' està dirigida per Joan Frank Charansonnet i és una pel·lícula de baix pressupost, però que a diferència del que passava amb l'anterior pel·lícula del director 'Pàtria, la llegenda d'Otger Cataló', aquí el pressupost llueix molt millor i la manca de recursos que sí que es feia palesa allà, a 'Terra de Telers' es transforma en una pel·lícula molt digna i potent.

Josep

Pel·lícula d'animació dirigida per Aurélien Froment que ens explica la història de Josep Bartolí, un dibuixant espanyol a l'exili que va patir les conseqüències de la dictadura franquista. 

La pel·lícula s'ambienta al febrer de 1939 quan milers de republicans que fugen de la dictadura de Franco viatgen a França on el govern optar per confinar-los en camps de concentració. En un d'aquests camps, dos homes, separats per una tanca de filferro traven una sòlida i profunda amistat que perdurarà més enllà de les desgràcies del moment.Un d'ells és Josep Bartolí, un dibuixant antifranquista.


Comentaris