El Nadal comença a arribar a la cartellera de cinema

Fem un repàs a les novetats més destacades de la cartellera tarragonina amb les pel·lícules que podreu veure a partir del divendres 29 de novembre a les sales d'Ocine de Tarragona. El Nadal ja comença a escalfar motors al cinema i la cartellera d'aquesta setmana obre les portes a un mes de desembre on  arribaran grans títols a les sales.

Estrenes de la setmana

1 'Puñales por la espalda'

Rian Johnson és el director de dues estimulants pel·lícules que han passat desapercebudes però que val la pena recuperar ('Looper' i 'Brick'). Ara torna amb un divertiment d'intriga amb influències d'Alfred Hitchcock i Agatha Christie i amb un planter d'actors i actrius amb ganes de sortir dels seus rols habituals i passar una bona estona. Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Toni Colette, Christopher Plummer o Ana de Armas apareixen en aquesta història d'una família que es reuneix quan un dels seus membres, un novel.lista d'èxit, apareix mort, aparentment de su¨cidi.

Tots són sospitosos en un marc d'intriga, comèdia negra i mala llet que també recorda a Quentin Tarantino o a Guy Ritchie. És perfecta per passar una bona estona al cinema però amb un guió intel·ligent i una trama d'aquelles que no et deixen respirar.

2 'La odisea de los Giles'

De tant en tant el cinema argentí ens porta delícies cinematogràfiques que no podeu deixar escapar. Enguany ja ho teníem fet amb la magnífica 'El cuento de las comadrejas' de Juan José Campanella però ara arriba aquesta pel·lícula protagonitzada per Ricardo i Chino Darín, pare i fill que coincideixen per primer cop en pantalla. A Argentina 'gil', és sinònim de persona bona, ingènua i confiada. Així són un grup de veïns d'un poble que decideix dipositar tots els seus estalvis al banc i crear una cooperativa agrícola.

Un advocat i un banquer els estafen i veuen que s'han de prendre la justícia per la mà per recuperar els diners. Tot i això no serà fàcil. La pel·lícula ha rebut molt bones crítiques a Toronto i a Sant Sebastià i ha sigut l'escollida pel seu país com a candidata a l'Oscar a la Millor Pel·lícula Estrangera. 

3 'La hija de un ladrón'

Hi ha òperes primes que impacten en la crítica i el públic de tal manera que es converteixen no en clàssic, que són paraules majors, però sí en pel·lícules de referència de la temporada i en bones candidates a guanyar els premis més prestigiosos. És el cas d'aquesta pel·lícula dirigida per la debutant Belén Funes i que respira Ken Loach i germans Dardenne pels quatre costats. Drama social protagonitzat per una mare jove i soltera, en conflicte amb el seu pare, expresidiari,  i que ha de sobreviure en una Barcelona deprimida i gris. Degoteig d'informació que va dibuixant el perfil d'uns personatges potents encapçalats pel pare i la filla protagonistes interpretats per Eduard i Greta Fernández, pare i filla també a la vida real. En sentirem a parlar.

4 'El tiempo contigo'

L'aposta d'Ocine Les Gavarres amb el millor cinema manga és una de les bones notícies de l'any, ja que permet que a Tarragona poguem gaudir a la pantalla gran d'històries tan emocionants i a la vegada desconegudes com 'Your Name'. Del mateix director ara ens arriba 'El tempo contigo' que segueix la història  d'un estudiant d'institut que es trallada a Tòquio on sempre plou i els dies són freds, grisos i tristos. Allà coneix una noia, Hina i aviat descobreix el seu gran secret: pot controlar el clima i contribuir decisivament a millorar l'estat d'ànim de la gent.

5 'Last Christmas'

El Nadal ja és aquí i el cinema també ho sap. Enguany l'aposta és de la 'pel·lícula de les festes' és aquesta història dirigida per Paul Feig ('La boda de mi mejor amiga' o 'Un pequeño favor') i que aniria en la línia de 'Love Actually', 'Vacaciones', 'Noche de fin de año'. La protagonista, Emilia Clarke (Daenerys Targaryen a 'Juego de Tronos' es troba en un moment de la seva vida complicat: sense una feina que la motivi, cap rumb vital i amb ganes de madurar però sense saber com fer-ho. La cançó de Wham! 'Last Christmas' i un jove encantador que coneix casualment redreçaran la situació.

"🎞CINEMA: Torna un dels èxits de Disney més important dels últims anys!" "🍿👶CINE PER A TOTA LA FAMÍLIA: Demà a Ocine Les Gavarres, una sessió especial!"