4 estrenes de cinema ideals per aquest pont de desembre

El gènere bèl·lic torna a la cartellera amb 'Midway' pel·lícula amb uns efectes especials impressionants i amb una trama ambientada a la Segona Guerra Mundial

Aquest pont de desembre, el cinema és una de les millors opcions per a tota la família. A banda del Festival REC que s'està celebrant a Tarragona, i amb la batalla entre Almodóvar y Amenábar pels Premis Goya 2020 encara cuejant, la cartellera d'OCINE augmenta la seva potència amb quatre estrenes de primera i on hi trobem de tot: acció, intriga, drama, història, efectes especials...

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

'Estrenes de la setmana'

1 'Los Ángeles de Charlie'

Revisitar un clàssic com 'Los Ángeles de Charlie' en plena època feminista i d'empoderament de les dones era gairebé obligat. Ara són Kristen Stewart, Naomi Scott i Ella Balinska les que posen cara al trio d'agents protagonistes de la història. Més enllà dels clixés que es mantenen intactes tot i els esforços en guió i promoció per combatre el sexisme en l'argument i els diàlegs, la pel·lícula aporta poc de nou: trama típica, personatges també força convencionals i entreteniment basat en l'acció tecnològica i en salvar el món dels dolents. El secret del seu èxit recau precisament en què la fórmula original ja funcionava i s'ha anat adaptant (l'any 2003 els àngels eren Cameron Diaz, Lucy Liu i Drew Barrimore i les actrius originals van ser Farrah Fawcett, Kate Jackson i Jaclyn Smith)) per no caure en l'oblit de les noves generacions de públic.

2 'La gran mentira'

Aquesta és la primera ocasió que tenim de veure junts al cinema dos genis de l'escena anglesa com són Ian McKellen i Helen Mirren. Thriller elegant, amb múltiples capes, girs inesperats i unes interpretacions a l'alçada de la història que ens explica. Dirigeix Bill Condon ('Dioses y Monstruos', 'La bella y la bestia') i ens endinsa en la polièdrica relació entre un veterà estafador i una rica vídua a la qual intenta captivar per aconseguir els seus diners. Tot molt anglès però entretingut i amb tocs de Hitchcock.

3 'Midway'

Hi ha pel·lícules que conceptualment fan una mica de peresa veure ('Pearl Harbour' en seria l'exemple perfecte) i que a la vegada provoquen cert déjà-vu; així i tot són d'aquelles que val molt la pena veure a la pantalla gran, com més gran millor i amb tota l'artilleria de l'ATMOS i la imatge digital a ple rendiment. Llavors es gaudeixen com només el cinema permet fer-ho malgrat que l'argument i les trames no siguin les millors del món. Seria el cas d'aquest drama bèl·lic ambientat a la Segona Guerra Mundial i amb Roland Emerich a la direcció ('Independence Day', 'El Patriota', 'Godzilla' o '2012'). Aquí té menys pressupost per a efectes especials i explosions però les que hi ha llueixen molt bé i sempre al servei de la història: l'enfrontament entre les tropes americanes i japoneses per la invasió de l'illot Midway, un espai estratègic per controlar el pacífic.

4 'Legado en los huesos'

Segona entrega cinematogràfica de la 'Trilogía de Baztán' de Dolores Redondo (la tercera entrega arribarà l'any que ve). Dirigeix Fernando González Molina ('Palmeras en la nieve') i torna a protagonitzar Marta Etura, en el projecte més ambiciós de la seva carrera. Es torna a posar a la pella de la inspectora Salazar que ara ha tingut una filla i que haurà d'enfrontar-se a forces i fantasmes del passat, amb la seva pròpia mare (Susi Sánchez) com a protagonista de les supersticions i bruixeria que volen ressorgir al present. Intriga, tensió i una atmosfera ben recreada, aquesta trilogia es tracta d'una de les millors adaptacions de la literatura que el cinema espanyol ha parit aquests darrers anys.

5 'Bayala, una avengura mágica'

Producció d'animació que ens arriba d'Alemanya i que ens submergeix en un món màgic anomenat Bayala on hi viuen uns éssers alats que han de recuperar la magia perduda des que els dracs van desaparèixer. Per aconseguir-ho, la princesa Surah i els seus amics han de realitzar un viatge perillós que els portarà a viure moltes aventures i a conèixer nous móns on les forces malignes hi tenen molta presència. Aventures enfocades al públic més peti de la casa.

6 'El traidor'

Marco Belloccio dirigeix la història de Tomasso Buscetta, un famós mafiós que l'any 1983 va ser extradit de Brasil fins a Itàlia, on va col·laborar amb el jutge Falcone, en la seva lluita contra la Cosa Nostra. La pel·lícula, que ha passat per Cannes i per altres festivals de prestigi mundial, aprofundeix en la figura de Buscetta, vist com un traïdor en els entorns de la màfia però com una esperança per la resta d'italians. A la vegada, la pel·lícula, de dues hores i mitja de durada, aporta una visió històrica de la màfia al llarg dels anys i de la història del país.