Imatge de 'Croods 2'

Les millors pel·lícules d'aquest Nadal ja són a Ocine Tarragona

La cartellera de Nadal a Ocine Tarragona, plena de varietat, talent cinematogràfic, novetats i clàssics. T'ho expliquem tot perque no et perdis res.

La penúltima setmana d'estrenes cinematogràfiques d'aquest 2020 en situa ja al bell mig de les festes nadalenques.


Són dies ideals per gaudir d'una magnífica tarda (o migdia, amb les sessions matinals) de cinema i crispetes, en família, amb la canalla o en solitari per desconnectar una estona dels àpats i els excessos gastronòmics.


Sigui com sigui, us animem a apropar-vos al cinema; per molts motius, però sobretot perquè hi ha molt bones pel·lícules per veure, perquè és un lloc segur, tranquil i on es mantenen les distàncies, la neteja escrupolosa i els aforaments limitats i controlats.


Al cinema no n'hi trobareu pas de coronavirus. Només bones pel·lícules i la màgia i l'emoció que mai ha deixat de ser-hi.


Cicle de clàssics de l'entreteniment per Nadal a Ocine


Repassarem tot seguit les estrenes que podreu veure aquesta setmana a Ocine Les Gavarres. A més de les novetats, però és molt aconsellable pel públic familiar el cicle de clàssics infantils i familiars que ja està en marxa i que es va inaugurar el passat cap de setmana amb E.T.

Cada dissabte i diumenge d'aquestes festes nadalenques, al migdia, podreu gaudir d'un clàssic de la nostra infantesa i que ara podem recuperar en pantalla gran.


Aquest cap de setmana és el torn de 'Gremlins', dissabte i diumenge 2 i 3 de gener podreu veure 'La història interminable' i l'últim cap de setmana abans de la tornada a l'escola- 9 i 10 – la cita és amb Batman, amb l'original, la de Tim Burton.


Resumint i per fer-vos agenda:


Dies 26 i 27 a les 12:00h – 'Gremlins'
Dies 2 i 3 de gener a les 12:00h – 'La història interminable'
Dies 9 i 10 de gener a les 12:00h – 'Batman'


Gran preestrena de 'Saint Maud', que podreu veure a partir de divendres


Una de les propostes menys nadalenques, però més estimulants de la cartellera arriba de la mà de la directora Rose Glass i després d'inquietar Sitges durant el seu festival de cinema.


Es tracta de 'Saint Maud', pel·lícula que es va preestrenar ahir a Ocine Les Gavarres, en un passi especial al una trentena de lectors de TarragonaDigital van tenir la sort d'assistir-hi de franc, amb sorteig d'altaveus Bluetooth inclosos.

Públic a sala de cinema
Part del públic assistent a l'estrena de 'Saint Maud' a Ocine Les Gavarres | TarragonaDigital


Saint Maud ens explica la història d'una jove infermera interna que ha de cuidar una ballarina malalta. La noia és profundament religiosa i amb un sentit de la vida, del sacrifici i de la pietat molt marcats. A això s'hi suma un terrible secret del seu passat i moments d'èxtasi amb missatges que Déu li envia directament, cridant-la a alguna cosa més que cuidar a Amanda: ha de salvar la seva ànima.


Es tracta d'una pel·lícula d'autor, d'aquelles que diríem 'de festival de cinema' i on la il·luminació i la fotografia refermen un guió molt notable. Més inquietant que terrorífica és molt poderosa visualment i més psicològica, mental i sensitiva que física i estrident.

Dos guanyadors d'un sorteig a Ocine Les Gavarres als laterals i el gerent dels cinemes, Josep Eduard Príncep, al centre
Els dos guanyadors dels altaveus Bluetooth als costats i el gerent d'Ocine Tarragona, Josep Eduard Príncep, al centre | TarragonaDigital

Una proposta innovadora i fruit del nou terror del segle XXI, aquest on s'emmarquen joies del gènere com 'La bruja' o 'Midsommar'.


El padre


Seguim amb una pel·lícula d'aquelles que sonen a Oscar, almenys a nominacions. Es tracta d'un drama humà protagonitzat per un Anthony Hopkins excel·lent i secundat per Olivia Colman, també en estat de gràcia.


Tot i que ja té vuitanta-un anys, Anthony, el protagonista, es nega que la seva filla Anne, que ha de marxar a París, contracti una cuidadora. Però aviat la seva memòria comença a fallar de forma perillosa.


La pel·lícula narra de forma objectiva, però dura i dramàtica, el procés degeneratiu de la demència senil que pateix el protagonista, un home intel·ligent i bo que veu com el món es va escolant per les escletxes cada cop més amples de la seva memòria.


El director és Christopher Hampton i adapta el seu propi text teatral, considerat pel diari 'The Guardian' com la millor obra de teatre dels primers vint anys del segle XXI. Si us va agradar la preciosa i duríssima 'Amor' de Michael Haneke, no us la perdeu.Los Croods 2: una nueva era


I la tercera obra mestra de la setmana, tot i que amb un aire molt diferent, arriba en forma d'animació. L'any 2016, vam conèixer 'Els Croods', la primera família de la terra. Ara continua la seva aventura, després d'haver vençut animals, tempestes i desastres naturals.


Ara, però, descobreixen uns altres cavernícoles, però són una mica diferents: viuen en una casa, tenen hort, televisió i en saben més de la vida. Els paleolítics i els neolítics hauran d'aprendre a respectar-se i a... conviure?


Una joia de l'animació signada per Dreamworks, visualment impecable i argumentalment molt sòlida i adequada per tota la família.

La família unida segueix sent el fil conductor d'aquesta aventura amb valors molt positius, entretinguda i divertida. Molt recomanable.

Concert de k-pop a Gwangju

I s i el día de Sant Esteve, us ve més de gust un bon i espectacular concert, també hi ha previst el concert de k-pop in Gwangju, del qual us vam parlar fa uns dies.

Que passeu unes bones i cinematogràfiques festes nadalenques!