GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Dr. Dolittle i els seus animalets que parlen tornen al cinema amb la cara de Robert Downey Jr.

Segueix intensa la temporada de Premis, amb reconeixements merescuts, aquesta setmana als Premis Gaudí, a dues pel·lícules que heu de recuperar si encara no heu vist: 'La hija de un ladrón' i 'Els dies que vindran'.

Setmana intensa pel que fa a premis cinematogràfics.

 

Diumenge va haver-hi els Premis Gaudí amb dues clares i justes triomfadores: 'La hija de un ladron' i 'Els dies que vindran' i aquest cap de setmana arriben els Premis Goya, on veurem qui s'acaba fent seva la nit dels premis del cinema espanyol, si 'Dolor y Gloria' de Pedro Almodóvar o 'Mientras dure la guerra', d'Alejandro Amenábar.

 

Mentre tot això passa, la cartellera no para de presentar noves pel·lícules i aquestes són les que podreu veure a Ocine a partir d'aquest divendres dia 24 de gener:

 

Estrenes de la setmana

1 'Aguas oscuras'

Cinema de denúncia social inspirat en un cas real que va sacsejar els Estats Units a partir de l'escàndol que es va destacar en conèixer que una empresa química, DuPont, havia estat enverinant conscientment a 70.000 residents pròxims a les instal·lacions de l'empresa. Un advocat que es dedicava a treballar pel sector (interpretat per Mark Ruffalo) es canvia de bàndol quan coneix la magnitud del desastre i passa a enfrontar-se al gegant empresarial, en una mena de David contra Goliat que ja hem vist en altres històries similars com 'Erin Brockovick o 'Tierra prometida'. Dirigeix Todd Haynes ('Wonderstruck. El museu de las maravillas').

2 'Las aventuras del Dr. Dolittle'

Després d'una llarga pausa per recuperar-se de l'impacte Marvel, Robert Downey Jr. (un dels pals de paller de la saga, IronMan,) es posa a la pell del Dr. Dolittle, un doctor que pot parlar amb els animals i que ha de buscar un remei per la malaltia de la reina Victòria. Es tracta d'una nova adaptació d'un clàssic de la literatura que ha passat pels teatres, que ha tingut la cara d'Eddie Murphy als anys 90 i que ara busca tornar a seduir el públic familiar amb el carisma de Downey Jr i amb efectes especials d'última generació. A la versió original podreu escoltar les veus de Marion Cotillard, Tom Holland, Rami Malek, Ralph Fiennes o Emma Thompson...

3 'Te quiero imbécil'

Laura Mañá ('La vida empieza hoy') dirigeix aquesta comèdia romàntica protagonitzada per Quim Guitérrez - sembla que se sent còmode en aquest registre on el veiem molt, darrerament- i Natalia Tena, actriu anglesa de pares espanyols. Al protagonista, el deixa la seva parella el mateix dia que li demana per casar-se. Poc després l'acomiaden de la feina i ha de tornar a casa dels seus pares des d'on ha de reinventar-se. Un gurú argentí (Erneso Alterio) i una antiga amiga de l'escola (Tena) l'ajudaran en aquest camí difícil però molt còmic i entretingut.

4 'Ema'

El xilè Pablo Larraín ('El club', 'Neruda', o 'Jackie') torna a la pantalla gran amb una història urbana, dura i 100% millenial amb una impressionant Mariana Di Girolamo com a protagonista. Ema és una jove ballarina de ritmes urbans que intenta reconstruir la seva vida després de tornar el fill que havia adoptat al centre d'adopció.

Gael García Bernal, el seu professor i parella juga un paper complicat dins l'entramat emocional d'aquesta noia. Es tracta d'una radiografia sense complexos, gens dolça però tampoc crítica d'una generació marcada per la precarietat econòmica i laboral, per unes prioritats diferents i per uns esquemes morals ambigus. Reggaeton com a reivindicació femenina tot i les lletres masclistes que proclama, la lluita entre l'individualisme i la col·lectivitat i el sexe com a mostra de llibertat en tots els sentits són alguns dels elements d'aquesta història.

5 'Los niños del mar'

Nova mostra de manga de qualitat, en aquest cas, dirigit per Ayumu Watanabe i que mescla els problemes típics de l'adolescencia amb les vicissituds a un aquari, on treballa el pare de la protagonista i on s'estableix una connexió molt forta entre la noia, els seus amics i el mar.