Tornen els mítics Men in Black a la cartellera d'Ocine Tarragona

Repassem les estrenes de cinema que podreu veure a partir d'aquest divendres 14 de juny a les sales de cinema d'Ocine Tarragona. La calor ja comença a apretar així que una bona opció per les xafogoses tardes que ens esperen és tancar-se al cinema, amb aire condicionat, un gran pot de crispetes, un refresc i una bona pel·lícula. Aquí en teniu unes quantes:

Estrenes de la setmana

1 'Kin'

Història de ciència-ficció amb aires, estètica i esperit retro (l'estètica 'Blade Runner' o 'Terminator' és constant a la pel·lícula), 'Kin' ens explica la història d'un nen que descobreix en una nau abandonada uns soldats del futur i unes poderoses armes que ningú sap d'on ha sortit. La troballa coincideix amb la sortida del seu germà de la presó i servirà per ajudar-lo amb els seus problemes i deutes pendents amb el món de la delinqüència. Acció i ciència-ficció a parts iguals.

2 'Men in Black: International'

Hi ha pel·lícules que han marcat èpoques i estètiques. És el cas de Men In Black, pel·lícula que tots tenim a la memòria i que va catapultar Will Smith i recuperar Tommy Lee Jones a l'univers de les superestrelles caça alienígenes amb vestit i ulleres de sòl. La pel·lícula manté el rècord de ser la buddy movie més taquillera de la història. La segona i la tercera part no van aconseguir l'impacte de la primera però han mantingut la saga bategant fins ara que busca la complicitat de les noves generacions amb un dels actors de moda, Chris Hemwsworth, i amb Tessa Thompson com a nova incorporació al duet i interpretant a una noia que de petita va veure els agents en acció però no li van esborrar la memòria. Hi apareix també Liam Neeson i Emma Thompson. Nous i impecables efectes, estètica cuidada i icònica i la incògnita de si les aventures dels caça fantasmes del segle XXI passaran amb nota l'examen de l'audiència post-millenial.

3 'La biblioteca de los libros rechazados'

Drama francès que combina el misteri, l'humor i el suspens amb l'emotivitat i que dirigeix Rémi Bezançon ('El primer día del resto de tu vida') a partir d'un best-seller sobre una jove editora que descobreix una novel·la magistral escrita per Henri Pick, un cuiner mort dos anys abans. L'autoria de l'obra i la passió per la literatura són el fil conductor d'aquesta pel·lícula de la qual la crítica n'ha destacat que fomenta les ganes de llegir.

7 'Tolkien'

Ara que està de moda fixar-se en els autors i creadors de les grans ficcions del segle XX, arriba al cinema 'Tolkien', la pel·lícula -que no compta amb l'aprovació dels hereus de l'autor- centrada en la infantesa i joventut de l'escriptor de la trilogia d'El señor dels anells'. Des de molt jove, John Ronald Reuel Tolkien (Nicholas Hoult) va demostrar molt d'interès pels idiomes fins al punt d'inventar-ne un, que després va utilitzar als llibres que han passat a la història. Tolkien va tenir una vida bastant normal i avorrida, heus aquí el repte de passar-la al cinema i que funcionés.

El director finlandès Dome Karukovski ho ha centrat en la història d'amor amb la seva dona (Lily Collins) i amb la sòlida amistat de Tolkien amb la seva colla. El conjunt, grandiloquent i més emocional que dinàmic desvetlla algunes curiositats com que els amics de Tolkien van ser la inspiració per crear els quatre hòbbits d''El senyor dels anells' o que el foc del drac Smaug és el reflex dels llançaflames de l'exèrcit alemany durant la primera guerra mundial.